ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Євродепутат від Чехії Зузана Ройтова закликає взяти зразки волосся Юлії Тимошенко

12.03.2012, 03:39
Колишній міністр охорони здоров’я Чехії, а нині депутат Європарламенту від цієї країни на прохання Євгенії та Олександра Тимошенків побувала в Україні для вивчення ситуації зі станом здоров’я екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це повідомляє місячник «Український журнал» (Прага).


В Україні Ройтова провела серію зустрічей з 15 лікарями, політиками та правниками. Після цього євродепутат оприлюднила прес-реліз, у якому, зокрема, сказано: «Після цієї місії я набагато серйозніше сприймаю побоювання родини Юлії Тимошенко, що режим, намагаючись зламати непоступливу опозиціонерку, міг вдатися до застосування токсичних речовин. Усе через те, що Юлія Тимошенко відмовляється просити помилування». Політик закликала взяти зразки волосся Тимошенко для проведення експертизи, чи отруєння мало місце, і коли саме. У коментарі для «Українського журналу» Зузана Ройтова відзначила, що «можливість лікування її [Юлії Тимошенко] за кордоном – кардинальне питання до представників України».

Зузана Ройтова готує звіт для Єврокомісії та Європарламенту про стан здоров’я екс-прем’єра України. «Можна майже з упевненістю прогнозувати, що розвиток подій рано чи пізно призведе до введення якихось санкцій з боку Заходу», - підкреслила Ройтова.

В Європарламенті Зузана Ройтова працює в комітеті за права жінок та в комітеті з питань громадянських свобод. Також вона є кандидатом на посаду президента Чехії (вибори відбудуться на початку наступного року).
 
Liked the article?
Help us be even more cool!