ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС вимагає від Росії звільнити Сущенка та інших політв’язнів

14.09.2018, 11:35
Фото - Укрінформ

Європейський Союз засуджує протиправний вирок, винесений Верховним судом Росії журналісту Укрінформу Роману Сущенку, та вимагає негайного його звільнення, а також звільнення усіх інших українських політичних в'язнів. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на речника ЄС.

“Учора російський Верховний суд підтвердив вирок Роману Сущенку, кореспондентові Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ», із відбуванням 12-ти років у колонії суворого режиму за обвинуваченнями у шпигунстві. Ми як Європейський Союз постійно наголошували на наших очікуваннях, що РФ негайно звільнить усіх протиправно утримуваних українських громадян на території Кримського півострова та в Росії”, - заявили в ЄС.

Як зазначив речник ЄС, ім’я Романа Сущенка згадується разом з іншими українськими в’язнями Кремля у спільній заяві саміту Україна-ЄС, що відбувся у липні у Брюсселі.

В Євросоюзі підкреслили, що із заявами про засудження вироку Сущенку та вимогами його звільнення виступили міжнародна і європейська федерації журналістів, представник ОБСЄ та інші представники міжнародного співтовариства.

Як повідомляв ІМІ, 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вирок Московського міського суду, яким Романа Сущенка було засуджено до 12 років ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві.

4 червня Московський міський суд (РФ) засудив українського журналіста Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму.

28 травня в Московському міському суді (РФ) обвинувачення попросило 14 років в’язниці для журналіста Романа Сущенка, якого звинувачують у “шпигунстві”.

У свою чергу Роман Сущенко на засіданні суду 28 травня не визнав провину і попросив винести йому виправдувальний вирок.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Liked the article?
Help us be even more cool!