ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ердоган відмовився відпустити німецького журналіста

14.04.2017, 11:28

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виключив видачу Німеччині затриманого в Стамбулі за звинуваченням в підтримці тероризму кореспондента німецького видання Die Welt Деніза Юджеля (Deniz Yücel). Про це Ердоган заявив в інтерв'ю турецькому телеканалу TGRT 13 квітня, повідомляє DW з посиланням на dpа.

Берлін відмовляється екстрадувати громадян Туреччини за запитом Анкари, заявив Ердоган, тому німецький журналіст також не буде переданий ФРН.

Крім того, турецький президент зазначив, що поки він залишається при владі, Юджеля не звільнять. Ердоган наголосив, що у влади є докази, що німецький журналіст є “справжнім шпигуном” і “терористом”, пов'язаним із забороненою в Туреччині “Робітничою партією Курдистану”.

Нагадаємо, Деніз Юджель був затриманий у Стамбулі 14 лютого. 27 лютого стамбульський суд видав ордер на його арешт. Турецька влада приписує йому членство в терористичній організації, поширення пропаганди і зловживання у використанні інформації. За турецькими законами, він може утримуватись в попередньому ув'язненні до п'яти років. Затримання та арешт Юджеля викликали в Німеччині різку критику. Уряд ФРН висловив нерозуміння з приводу пред'явлених журналісту звинувачень.

Liked the article?
Help us be even more cool!