ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ердоган подав до суду на Charlie Hebdo

28.10.2020, 15:52
Фото – hurriyetdailynews.com
Фото – hurriyetdailynews.com

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган подав 28 жовтня кримінальну скаргу на французький сатиричний журнал Charlie Hebdo через образливу карикатуру з його зображенням.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на турецьке державне агентство Anadolu.

У скарзі, яку подав адвокат Ердогана до прокуратури Анкари, особливо виділено керівництво журналу і карикатурист. Зазначається, що образливий контент є “кримінальним наклепом”, який “не підпадає під дію свободи слова”.

Також 28 жовтня прокуратура Анкари почала кримінальне розслідування щодо керівництва Charlie Hebdo за образу президента, що є правопорушенням згідно з турецькими законами.

Нагадаємо, 27 жовтня Charlie Hebdo зобразив на передовиці Таїпа Ердогана, який сидить у кріслі в одних трусах і білій футболці, тримає напій, а іншою рукою задирає жінці традиційний мусульманський одяг і вигукує водночас: “У-у-ух! Пророк!” 

Журнал у такий спосіб відреагував на напруженість у відносинах Франції та Туреччини через висловлювання Ердогана на адресу Еммануеля Макрона.

Турецька влада засудила французький журнал за публікацію “глибоко образливої карикатури”. 

24 жовтня Ердоган заявив, що Макрону потрібно “лікувати психіку” через політику президента Франції щодо мусульманської меншини.

Liked the article?
Help us be even more cool!