ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині карикатури Charlie Hebdo на Ердогана назвали "культурним расизмом"

28.10.2020, 10:26

У Туреччині засудили карикатури на президента Реджепа Таїпа Ердогана, опубліковані в останньому номері сатиричного тижневика Charlie Hebdo.

Свою оцінку з цього приводу висловив віцепрезидент Туреччини Фуат Октай у твіттері, повідомляє Укрінформ.

“Ви не можете нікого обдурити, ховаючись за свободою думки. Я засуджую аморальну публікацію неприпустимої французької ганчірки про нашого президента. Я закликаю моральну, сумлінну міжнародну громадськість виступити проти цієї ганьби”, – написав Октай.

З приводу цієї публікації Charlie Hebdo голова управління з комунікацій адміністрації президента Туреччини Фахреттін Алтун написав у твіттері, що Туреччина не відмовиться від своїх принципів, незважаючи на “расистські, ксенофобські, ісламофобські та антисемітські підбурювання”, і “залякування та провокації” не змусять її відступити.

“Антимусульманська програма президента Франції Макрона дає свої плоди. Charlie Hebdo щойно опублікував серію так званих коміксів, повних відразливих зображень нібито нашого президента. Ми засуджуємо ці найогидніші зусилля з поширення культурного расизму та ненависті такою публікацією”, – написав Алтун.

Він також закликав міжнародну спільноту до реакції.

Нагадаємо, новий номер видання Charlie Hebdo з’явився в продажу ввечері 27 жовтня. На одному з малюнків чоловічий персонаж з вусами підіймає одяг жінці в хіджабі, яка тримає тацю з бокалами та коментує це фразою: “О, пророк!” 

Відносини між Анкарою та Парижем погіршилися після того, як Франція надала підтримку Греції в Східному Середземноморї. Пізніше сталося ще більше загострення, коли президент Емануель Макрон висловився за необхідність стримування ісламу у Франції після вбивства 16 жовтня в передмісті Парижа шкільного вчителя, який на уроці, присвяченому свободі слова, показував опубліковані виданням Charlie Hebdo карикатури на пророка Мухаммеда.

Liked the article?
Help us be even more cool!