ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Експертку ІМІ Олену Голуб обрано секретаринею Незалежної медійної ради

27.01.2020, 13:41
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Керівницю моніторингового відділу ІМІ Олену Голуб обрано секретаринею Незалежної медійної ради (незалежного громадського органу, який розглядає спірні ситуації в медійній сфері). Таке рішення члени НМР ухвалили 24 січня за підсумками голосування. 

Головою Незалежної медійної ради (НМР) обраний директор Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) Тарас Шевченко. Другим секретарем обрано директора з правових питань “Інтерньюз-Україна” Павла Моісеєва.

Т. Шевченко змінив на цьому посту голову ГО “Детектор медіа” Наталію Лигачову, яка склала повноваження голови в грудні 2019 року.

Керівний склад Незалежної медійної ради працюватиме два роки, надалі голову та секретарів мають переобрати. Рішення ухвалюється більшістю членів НМР.

“Незалежна медійна рада – це приклад успішної саморегуляторної організації, експерти якої працюють на громадських засадах. Це досить унікальний експертний орган, висновки якого використовуються державним регулятором. Тобто, незважаючи на те що рішення НМР не мають жодної юридичної сили, вони мають суттєву вагу. Як на мене, головна мета НМР – це поліпшення контенту українських медіа шляхом реакції на скарги та рекомендацій для медіа”, – зазначила Олена Голуб.

Нагадаємо, Незалежна медійна рада є постійним громадським моніторинговим та консультативним органом, який створено з метою утвердження високих професійних стандартів журналістики та задля об’єктивного розгляду спірних питань і ситуацій, які виникають в інформаційному просторі України.

Рада розглядає спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації в медіа, а також порушень норм журналістської етики. Окрім експертних висновків щодо вирішення суперечливих ситуацій, НМР надає рекомендації органам влади та іншим зацікавленим особам задля вдосконалення ними регулювання в медійній сфері.

Liked the article?
Help us be even more cool!