ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексміністр освіти Табачник став "радником" колаборанта Балицького – Федоров

27.04.2023, 15:46

Ексміністр освіти та науки уряду Віктора Януковича Дмитро Табачник став "радником" колаборанта, голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького.

Про це повідомив міський голова окупованого Мелітополя Іван Федоров у Телеграм-каналі та опублікував скриншот із сайту партії "Єдина Росія" з розділу "кандидати". Табачника вказано там як "советника главы ВГА Запорожской области".

"Компанію пікаперу та учаснику секс-скандалу Толмачову, який навчатиме Балицького проводити псевдовибори, тепер складає одіозний міністр уряду Януковича Дмитро Табачник. Цей нічому не вчитиме, але про всі помилки Балицького швиденько повідомляє кураторів з ФСБ. А щоб ефективніше контролювати захоплену територію, табачник балотується в депутати від путінської "єдиної росії", – написав Федоров.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2022 року СБУ повідомила про підозру в державній зраді колишньому міністру освіти на науки Дмитру Табачнику за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За даними слідства, він брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених районах Херсонської та Запорізької областей.

Наразі Табачник переховується від правосуддя в тимчасово окупованому Криму.

У січні 2023 року Служба безпеки України наклала арешт на майно Табачника.

Загальна сума арештованих активів становить більш ніж 2 млн доларів. Це насамперед нерухомість, земельні ділянки та гроші в іноземній валюті. СБУ зазначає, що Табачник переписав своє майно на родичів, щоб уникнути можливої конфіскації на користь держави. Втім, СБУ викрила цю “схему” й отримала дозвіл суду на арешт активів ексрегіонала.

Liked the article?
Help us be even more cool!