ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Джерела ІМІ: В темниках Укрінформу для Херсонщини не було небажаних спікерів

У “темниках” керівництва Укрінформу для регіональної редакції в Херсонській області не було небажаних спікерів, проте всі бажані працюють в обласній військовій адміністрації.

У файлі, який від своїх джерел отримав регіональний представник ІМІ в Херсонській області, містяться прізвища семи спікерів, які, на думку авторів “темника”, мають коментувати події в області. Всі семеро працюють у Херсонській ОВА.

Так, згідно з файлом, оперативну суспільно-політичну ситуацію в області мав коментувати начальник ОВА Олександр Прокудін. 

Питання прозорості та підзвітності, використання бюджетних коштів, а також децентралізації та сільського господарства – перший заступник начальника ОВА Дмитро Бутрій. 

Іншими спікерами мали бути заступники Прокудіна – Ольга Малярчук, Антон Самойленко, Михайло Лемак та Ярослав Шанько.

Ще одним спікером мав бути начальник управління внутрішньої та інформаційної політики ОВА Олександр Толоконніков.

Відсутність небажаних спікерів, як це було в інших областях, підтвердила кореспондентка в Херсонській області Ірина Староселець.

“У мене не було небажаних спікерів по Херсонщині”, – відповіла вона на питання про “темники”.

І додала, що стосовно Херсонщини не було жодних обмежень, пообіцявши прокоментувати документ пізніше.

Що передувало

Як повідомляв ІМІ, 29 травня “Українська правда” оприлюднила статтю “Всі свої. Як Офіс президента бере під контроль Укрінформ”, у якій повідомила, що журналіст Олексій Мацука, якого вважають ставлеником Офісу президента, на посаді гендиректора Укрінформу запровадив цензуру, “темники”, а також планував переформатувати структуру агенції в такий спосіб, щоб на окремі посади призначити “потрібних” людей.

30 травня на Суспільному вийшов матеріал, у якому кореспондент Укрінформу в Чернігівській та Черкаській областях Юрій Стригун повідомив, що в грудні 2023 року отримав від редактора “темник” з бажаними та небажаними спікерами в Чернігівській області. 

31 травня Юрій Стригун отримав повістку з вимогою з'явитися до ТЦК за місцем реєстрації. Повістку принесли журналісту не за місцем його реєстрації, а надіслали до київського офісу Укрінформу (за місцем роботи).

Liked the article?
Help us be even more cool!