ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Джелял про затримання: Саме поїздка на Кримську платформу стала для них межею

Справжньою причиною затримання першого заступника Меджлісу кримськотатарського народу, журналіста Нарімана Джеляла стала його поїздка на Кримську платформу. Це він підтвердив ведучій Анастасії Багаліці в ефірі Громадського радіо.

На його думку, росіян злило те, що він робив у Криму. Злість накопичувалася протягом усіх цих років окупації. 

“Але я можу підтвердити, що саме поїздка на Кримську платформу стала для них межею, вихід за яку вони мені пробачити не могли. Мені про це сказали”, – сказав Джелял.

Наріман Джелял. Фото – Громадське радіо

Він розповів, що мав неприємну розмову зі співробітником ФСБ перед виїздом на Кримську платформу.

“Перед платформою були погрози з боку пані Захарової, Аксьонова та інших офіційних осіб окупаційної влади, які казали: хто поїде – тому буде погано. Але я ухвалив таке рішення свідомо, розумів навіщо. Розуміння того, що ти зробив усе правильно, надає сили. Коли усвідомлюєш, що все було правильно, воно того варте”, – зазначив Джелял.

Він зауважив, що, коли його затримали й тримали певний час у підвалі, людина, яка з ним розмовляла, сказала: “Поки ти писав свої дописи, статті, ми наглядали, але не втручалися. Але навіщо ти поїхав на платформу?” 

“Це все пояснювало”, – резюмував Джелял.

Нагадаємо, Наріман Джелял повернувся до України 28 червня з російського полону. Він перший звільнений зі списку 30 українських журналістів, захоплених Росією, який оприлюднив Інститут масової інформації.

Після звільнення Джелял заявив про готовність взяти участь у процесі звільнення українських в’язнів Кремля.

Наріман Джелял розповів, що не дозволяв собі зневіритися, також підтримував своїх товаришів.

У 2022 році підконтрольний Росії Верховний суд Криму засудив Джеляла до 17 років ув'язнення у колонії суворого режиму, призначив штраф у 700 тисяч рублів, а також півтора року обмеження свободи пересування.

Liked the article?
Help us be even more cool!