ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Директорка ІМІ Оксана Романюк увійшла до складу громадської ради при Комітеті свободи слова

Директорка ІМІ Оксана Романюк. Фото – Сергій Стеценко / Радіо Свобода
Директорка ІМІ Оксана Романюк. Фото – Сергій Стеценко / Радіо Свобода

Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк увійшла до складу громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова.

Список членів громадської ради був затверджений сьогодні, 20 березня, на засіданні комітету.

Загалом до складу ввійшли 15 осіб:

  • Роман Васильняк – адвокат, член ГО “Платформа прав людини”
  • Діана Дуцик – членкиня Комісії з журналістської етики, виконавча директорка ГО “Український інститут медіа та комунікації”
  • Наталія Зворигіна – головна редакторка газети “Запорізька правда”, членкиня правління ГО “Клуб друзів “Запорізької правди”
  • Валерій Іванов – президент МБФ “Академія української преси”, завідувач кафедри Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка
  • Дмитро Комаров – SEO та SMM-менеджер групи сайтів “Аfisha Media Grоup”, журналіст, ведучий ефірів радіостанції “Філадельфія ФМ”
  • Ліза Кузьменко – голова ГО “Жінки в медіа”, членкиня Комісії з журналістської етики
  • Галина Петренко – директорка ГО “Детектор медіа”
  • Олексій Погорелов – президент ГС “Українська Асоціація Медіа Бізнесу”
  • Тетяна Попова – письменниця, журналістка, телеведуча, військова кореспондентка
  • Андрій Соломаха – член керівного комітету Проєкту Ради Європи “Захист свободи слова та свободи медіа в Україні”, заступник директора “Омега ТВ”
  • Микола Типусяк – директор з маркетингу телеканалу “Еспресо”
  • Сергій Томіленко – голова Національної спілки журналістів України 
  • Володимир Фомічов – кореспондент видання Liga.net 
  • Зоя Шарикова – представник БО “Всеукраїнський благодійний фонд “Журналістська ініціатива”. 

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин сподівається, що члени та членкині громадської ради допоможуть комітету активізувати його роботу.

“У нас дуже нечисленний комітет, а роботи насправді дуже багато. І нормотворчої, і в розрізі парламентського контролю, і для посилення міжнародної професійної дипломатії у сфері захисту прав журналістів та свободи слова. Тому дуже сподіваюся, що члени та членкині громадської ради, а в нас чудовий гендерний баланс у складі, поділять між собою ці напрями й допоможуть нашому нечисельному комітету активізувати діяльність”, – сказав депутат у коментарі ІМІ.

Положення про громадську раду комітет затвердив 21 лютого 2024 року на своєму засіданні. Згідно з положенням, Громадська рада з питань свободи слова є постійним незалежним громадським колегіальним експертним органом при Комітеті з питань свободи слова. Її основними цілями діяльності є забезпечення прав на свободу слова, прав громадян на інформацію, гарантій діяльності засобів масової інформації, захисту прав журналістів і працівників засобів масової інформації.

Нагадаємо, у січні 2024 року Ярослав Юрчишин повідомив, що комітет готує слухання щодо розслідування злочинів, пов'язаних з перешкоджанням журналістській діяльності.

ІМІ веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За два  роки з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 567 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!