ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Директорка ІМІ: Медіа можуть допомогти Україні рухатися до ЄС

21.10.2024, 10:42
Леся Луцюк

Медіа можуть розʼяснювати громадянам процеси євроінтеграції, стежити за практичним втіленням реформ та пояснювати читачам важливість вступу України до ЄС. 

Про це розповіла директорка Інституту масової інформації на конференції Donbas Media Forum 2024 у Києві 18 жовтня, передає кореспондентка ІМІ.  

“Тематика євроінтеграції не нудна, а безальтернативна для нас. У нас немає іншого виходу, окрім як вступ до ЄС. Слід уже зараз себе сприймати як частину ЄС, як частину євроінтеграційного процесу. Ці процеси уже йдуть у нас в Україні, уже ухвалені реформи. Навіть той самий закон про медіа – це частина євроінтеграційного процесу, – додала Оксана Романюк. – Давайте будемо допомагати Україні рухатися в бік ЄС, тому що без медіа це буде неможливо. Медіа – один з базових елементів руху до ЄС”.

Директорка ІМІ Оксана Романюк (друга праворуч) на конференції Donbas Media Forum 2024 у Києві 18 жовтня. Фото – Леся Луцюк

Директорка ІМІ також закликала ЄС та інших партнерів відновити програми навчання українських журналістів та підтримку медіа, що стежитимуть за євроінтеграційними процесами в Україні. 

“До повномасштабної війни ми бачили багато програм підтримки та навчання медіа для просування процесу євроінтеграції. Повномасштабне вторгнення збило фокус, і всі сконцентрувалися на війні, виживанні. Я думаю, що ЄС та іншим нашим партнерам також важливо про це пригадати й знову розпочати такі програми, які б знову підтримували матеріали журналістів про вступ України до ЄС”, – додала Оксана Романюк. 

Також вона підкреслила, що регіональні медіа мають високий кредит довіри читачів, отже вони можуть допомогти читачам краще зрозуміти, що для них означає вступ до ЄС. 

Раніше медіаекспертка ІМІ Ірина Земляна зауважила, що відмова української влади від тиску на медіа позитивно вплине на переговорний процес про вступ України до Європейського Союзу.

Liked the article?
Help us be even more cool!