ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Динамо" звинуватило "Економічну правду" в розкритті персональних даних футболістів

13.02.2020, 14:30
Фото – fcdynamo.kiev.ua
Фото – fcdynamo.kiev.ua

Футбольний клуб “Динамо” звинуватив у маніпуляціях і порушенні закону видання “Економічна правда” через матеріал, у якому було опубліковано зарплатну відомість ФК. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на пресслужбу клубу.

У “Динамо” зазначають, що новина містить персональні дані понад 600 працівників ФК, включно з ідентифікаційними кодами. У зв’язку з цим клуб вимагає від “Економічної правди” “спростування неправдивої інформації та публічних вибачень за оприлюднення персональних даних”.

Автори матеріалу “Динамо” Суркісів продовжує платити футболістам офіційну зарплату менше 1 тисячі доларів” Микола Аврамчук і Олексій Павлиш спираються на дані відомості футбольного клубу “Динамо” за грудень 2019 року, яка опинилася в їхньому розпорядженні.

У коментарі виданню головний редактор “Економічної правди” Дмитро Дєнков зазначив, що журналісти не зверталися до клубу по коментар.

“Наскільки я знаю, автори, які робили новину, вважали, що тієї інформації, яка в них є, достатньо для того, щоб дати це в новині”, – розповів він.

Це підтверджують й у футбольному клубі: “У спробах створити “сенсацію” з нічого журналісти “Економічної правди” продемонстрували абсолютну некомпетентність у питанні оподаткування заробітних плат і іноземного доходу резидентів України. Цього б не сталося, якби журналісти у відповідності зі стандартами своєї діяльності офіційно звернулися до ФК “Динамо” за коментарем, подбали про те, щоб інформація була повною, достовірною та не містила персональних даних. Але шлях банальної маніпуляції фактами виявився для деяких медіа більш прийнятним”.

У ФК також додали, що залишається відкритим питання про звернення до правоохоронців через порушення законодавства про захист персональних даних, а також до суду щодо стягнення моральної шкоди.

Крім того, “Динамо” оприлюднило декларації футболістів Дениса Бойка, Віталія Буяльського та Сергія Сидорчука за 2018 рік. За їхніми словами, вони повністю “спростовують дезінформацію про нібито несплату ними будь-яких податків і зборів”.

Дмитро Дєнков, своєю чергою, сказав, що наразі вони вивчають декларації: “Намагаємось отримати додаткову інформацію, яка б підтвердила те, що вони кажуть”.

Він додав, що рішення про вибачення та спростування буде ухвалено після перевірки декларацій: “Ми обов’язково це зробимо (спростуємо та вибачимося. – Ред.), якщо ми не праві”.

Liked the article?
Help us be even more cool!