ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дві журналістки з України отримали в США премії за сміливість

23.10.2019, 16:30
Фото – hromadske
Фото – hromadske

Журналістка hromadske Анастасія Станко та головна редакторка видання Slidstvo.Info Анна Бабінець отримали американську нагороду “За відвагу в журналістиці” від громадської організації International Women's Media Foundation, повідомляє Громадське.

Церемонія нагородження відбулась у Вашингтоні.

“Станко продовжує повідомляти про порушення поліцією та Службою безпеки України прав людини в зоні конфлікту. Її останній документальний фільм про людей, яких незаконно затримала СБУ”, – йдеться в повідомленні премії.

"Мені здається, що зараз один з найскладніших часів для нашої професії. Так, журналістів убивають на війнах, як і раніше, на російсько-українській війні вбили сім. Так, журналістів і далі беруть у полон, мій колега Станіслав Асєєв з Радіо Свобода понад три роки в підвалі сепаратистів так званої “ДНР”. Журналістам і далі платять не дуже, місць, де вони б чесно могли виконувати свою роботу не стало більше. Що стало новими викликами? Те, що ми постійно повинні пояснювати, що ми робимо, як і чому це важливо. Ми мусимо доводити, що наша професія все ще потрібна. І ми стикаємося з ненавистю, погрозами, атаками в соцмережах, і часто їх удвічі більше, коли ми журналістки – жінки, з пропагандою, фейками і спрощенням. От навіть американські журналісти бачать, що попри величезну кількість викриттів люди досі залишаються на ключових посадах", – сказала Анастасія Станко під час вручення премії.

Також нагороду отримали журналістка з Південного Судану Анна Німіріано, керівниця Бейрутського бюро The Washington Post Ліз Слай та журналістка з Нікарагуа Люсія Пінеда.

International Women's Media Foundation з 1990 року нагороджує журналісток зі всього світу, які висвітлюють табуйовані теми та працюють у складних умовах.

Liked the article?
Help us be even more cool!