ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дуда: Російський шпигун перед обміном ознайомився з матеріалами справи проти нього

Російський шпигун, офіцер ГРУ Павло Рубцов ознайомився з матеріалами  розслідування щодо нього перед тим, як його обміняли в межах міжнародної операції. Про це сказав президент Польщі Анджей Дуда, який висловив обурення з цього приводу, повідомило “Польське радіо”.

“Я боюся, що працівники Агентства внутрішньої безпеки знали, що показують ці файли агенту російських спецслужб”, – зазначив Дуда.

Він згадав угоду 2012 року між Службою військової контррозвідки Польщі та Федеральною службою безпеки Росії. Дуда висловив припущення, що ця співпраця могла продовжуватись і за часів прем'єрства Дональда Туска.

Павло Рубцов, який у Польщі діяв під виглядом іспанського журналіста Пабло Гонсалеса, перебував під вартою з лютого 2022 року. У липні 2024 року йому надали доступ до матеріалів слідства, а 1 серпня, під час масштабного обміну, його повернули до Росії.

Водночас польську журналістку, яку звинувачують у допомозі Рубцову, судитимуть  за “співучасть у злочині за статтею 130 кримінального кодексу”, де йдеться про шпигунство.

Liked the article?
Help us be even more cool!