ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дружина фрилансера Крим.Реалії Єсипенка: Отримує велику кількість листів зі словами підтримки

19.09.2023, 14:11
Владислав Єсипенко у "Верховному суді" Криму, 26 травня 2022 року. Фото – Ґрати
Владислав Єсипенко у "Верховному суді" Криму, 26 травня 2022 року. Фото – Ґрати

Ув'язнений Росією фрилансер Крим.Реалії Владислав Єсипенко останнім часом отримує велику кількість листів із Праги та інших міст Чехії. 

Про це повідомила дружина Єсипенка Катерина Крим.Реалії.

За її словами, під час останньої розмови з Владиславом, він зазначив, що серед тих, хто писав, багато співробітників Радіо Свобода. 

Єсипенко розцінив це як “зворушливий прояв журналістської солідарності”.

Він повідомив, що отримує листи підтримки з інших країн Європи, а також з України та Росії, зазначивши, що “для нього це дуже важливо” і він вдячний кожному, хто пише.

Як повідомляв ІМІ, 22 червня 2023 року чеський офіс правозахисної організації Amnesty International запустив кампанію з написання листів Владиславу Єсипенку, ув’язненому Росією. 

16 лютого 2022 року підконтрольний Росії Сімферопольський районний суд засудив фрилансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка до шести років у колонії загального режиму в справі про незаконне зберігання і перевезення вибухового пристрою.

Владислав Єсипенко під час виступу з останнім словом у суді 15 лютого заявив, що вважає справу політичною.

Владислава Єсипенка затримали 10 березня 2021 року. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Журналісту "інкримінували" збір інформації "в інтересах спецслужб України", зокрема Служби зовнішньої розвідки. Як стверджують в ФСБ, Єсипенко "здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму".

Владислав Єсипенко заявляв, що слідчі ФСБ рф застосовували до нього тортури, щоб домогтися визнання провини.

У грудні 2022 року Прокуратура АР Крим та міста Севастополя повідомила про підозру оперативнику ФСБ Росії, який причетний до катування та незаконного ув’язнення Владислава Єсипенка. Дії підозрюваного кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!