ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До захопленої в Луганську державної ТРК привезли на екскурсію школярів

Пропагандист Леонард Свідовськов зі школярами. Фото: телеграм-канал Леонарда Свідовськова

Дітей з окупованої Брянки (Луганська область) привезли на екскурсію на пропагандистську “ГТРК ЛНР”, яка була незаконно створена на базі захопленої у 2014 році Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ДО ЛОДТРК). 

Відео екскурсії опублікував на своєму телеграм-каналі підозрюваний у колабораціонізмі луганський медійник Леонард Свідовськов, який і спілкувався зі школярами.

Він також називає себе “головним художнім керівником ДТРК ЛНР”.

На відео можна побачити низку сторонніх осіб, які присутні в будівлі телерадіокомпанії і не є співробітниками ДО ЛОДТРК, зазначає представниця Інституту масової інформації в Луганській області.

Сам Свідовськов висловив сподівання, що хтось із цих дітей захоче долучитися до пропагандистів.

Як повідомляв ІМІ, у червні 2022 року Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційний діяльності Леонарду Свідовськову, який працює на “Державній телевізійній та радіомовній компанії ЛНР” (“ДТРК ЛНР”). Він досі лишається заслуженим журналістом України.

За даними слідства, 2014 року Свідовськов почав працювати на каналі “Новороссия”. Згодом обіймав посади заступника голови з товаро-виробничих питань “ДТРК ЛНР” і шеф-редактора редакції суспільно-політичних програм. В ефірі його каналу регулярно виходять сюжети антиукраїнського змісту.

Свідовськов обіймає керівну посаду в “ДТРК ЛНР”, що підпорядковується “міністерству зв’язку ЛНР”.

Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну Свідовськов підтримав дії окупантів. Він поширює контент, який дискредитує українську владу і Збройні сили України також на своїх сторінках у соцмережах.

Liked the article?
Help us be even more cool!