ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду скерували обвинувальний акт щодо екснардепа, який у соцмережах підтримав війну РФ

Фото – kyiv.npu.gov.ua
Фото – kyiv.npu.gov.ua

Київські слідчі скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України, який зазіхав на територіальну цілісність України. Про це повідомило Головне управління Нацполіції в Києві.

За даними слідства, фігурант опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі пост із публічними закликами до військової агресії Російської Федерації проти України та підтримував російську владу щодо окупації територій України. 

Поліція нагадала, що обвинувачений є уродженцем Харкова. Пост із публічними закликами до підтримки військової агресії РФ проти України, звеличуванням РФ та її дій з окупації територій України він опублікував улітку 2022 року. 

“Він використовував пропагандистську фейкову інформацію про те, що українське населення на захоплених територіях України позитивно відноситься до окупантів та переконував мешканців так званих “звільнених територій” проявити свою громадянську позицію та отримати російські паспорти”, – нагадує поліція.

Тоді фігуранту оголосили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України – зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України. 

Екснардепу загрожує до п’яти років ув’язнення.

Як повідомляв ІМІ, раніше Служба безпеки України повідомила про підозри трьом колишнім народним депутатам від Партії регіонів – Олегу Царьову, Дмитру Святашу та Ігорю Маркову, які сприяли Росії у веденні агресивної війни проти України, повідомила пресслужба СБУ. Вони переховуються від правосуддя на території Російської Федерації. Всім трьом закидають державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Liked the article?
Help us be even more cool!