ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду скеровано обвинувальний акт у "справі Семенченка"

03.12.2021, 16:16
Фото – 24 канал
Фото – 24 канал

Служба безпеки України завершила досудове розслідування за підозрою колишнього народного депутата Семена Семенченка та восьми співучасників у створенні незаконного збройного формування. Прокурори Офісу генпрокурора скерували відповідний обвинувальний акт до Шевченківського районного суду м. Києва.

Про це повідомляється на сайтах СБУ та ОГП.

Під час досудового розслідування слідчі СБУ встановили, що з початку 2018 року Семен Семенченко та ще вісім осіб створили на території міста Києва та Київської області незаконне збройне формування з організаційною структурою військового типу.

До цього формування входили переважно колишні військовослужбовці та учасники бойових дій. Формування мало у своєму розпорядженні тренувальну базу військового типу, арсенал зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Учасники постійно проходили відпрацювання бойових вмінь та навичок, зокрема за кордоном.

Також слідство здобуло докази організації Семеном Семенченком терористичного акту в липні 2019 року – пострілу з ручного протитанкового гранатомета в будівлю, де розташоване ТОВ "Інформаційне агентство 112-Україна".

Крім того, один із засновників формування входив до складу організованої групи, яка вчинила контрабанду сумнівної якості та комплектації товарів військового призначення для подальшої реалізації їх підприємствам оборонного сектору економіки України за завищеними цінами і з порушенням встановлених законом процедур закупівлі.

Загалом у кримінальному провадженні повідомлено про підозру та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно дев'яти осіб. Обвинувальні акти вручено підозрюваним та адвокатам.

Обвинуваченим інкримінують створення не передбачених законом збройних формувань і участь у їхній діяльності, терористичний акт, незаконне поводження зі зброєю, порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю (ч. 2, ч. 3 ст. 260, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 333 КК України).

Зокрема, Семенченко С. І. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 258, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 260, ч. 3 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України.

Як повідомляв ІМІ, у Києві в ніч на 13 липня 2019 року з гранатомета обстріляли фасад будівлі телеканалу "112-Україна". 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 ("Терористичний акт") Кримінального кодексу України.

14 травня 2021 року СБУ повідомила колишньому народному депутату Семену Семенченку про підозру в організації обстрілу телеканалу.

Про підозру Семенченку повідомлено за ч. 2 ст. 258 ("Терористичний акт") Кримінального кодексу України. За інформацією СБУ, усе це відбувалося під час виборчої кампанії до Верховної Ради України. Цей теракт був використаний представниками Росії в гібридній війні проти України.

29 вересня Служба безпеки України повідомила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо дев’яти осіб, серед яких колишній народний депутат України Семен Семенченко.

Liked the article?
Help us be even more cool!