ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду передано справу щодо голови окупаційної кримськотатарської ГО, який підтримує війну РФ

До суду передано обвинувальний акт щодо окупаційного голови громадської організації “Регіональна національно-культурна автономія кримських татар Республіки Крим”, якому інкримінують, зокрема, виправдовування збройної агресії РФ.  

Про це повідомила прокуратура АР Крим та м. Севастополя.

За даними слідства, у квітні 2022 року громадянин України виступив в одному з пропагандистських медіа на тему “присутності Росії на світовій арені”. Зокрема, він заперечував поширення суверенітету України на півострові та закликав іноземних лідерів до визнання окупованого Криму частиною РФ.

Обвинувачений. Фото – Прокуратура АР Крим та м. Севастополя

Також у фейсбуці він опублікував відеозапис, де схвалював політичний режим Росії та розповідав про “підтримку кримськотатарським народом національного лідера РФ та ініційованої ним “СВО”.  

Крім того, у 2022–2023 роках у соцмережі обвинувачений публікував інформацію про збір та передання “допомоги” окремим підрозділам держави-агресора, що беруть участь у бойових діях на території України. Зокрема, “810 окремій гвардійській бригаді морської піхоти” та добровольчому підрозділу із Санкт-Петербурга передано тактичний одяг, матеріальні ресурси, комп’ютерну техніку тощо. 

Йому інкриміновано:

  • колабораційну діяльність (ч. 1 ст. 111-1 КК України);
  • пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України);
  • виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України (ч.1 ст. 436-2 КК України). 

За вказані дії фігуранту загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Як повідомляв ІМІ, у червні 2024 року Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі (ч. 6 ст. 111-1 ККУ) “генеральному продюсеру” ТРК “Крым”, раднику з інформаційної політики окупаційного очільника Криму Олегу Крючкову.

Liked the article?
Help us be even more cool!