ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру "генпродюсеру" ТРК "Крим" Олегу Крючкову

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі (ч. 6 ст. 111-1 ККУ) “генеральному продюсеру” ТРК “Крым”, раднику з інформаційної політики окупаційного очільника Криму Олегу Крючкову, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на текст підозри на сайті Офісу генерального прокурора.

Також Крючкова підозрюють у пропаганді війни, виправдовуванні, визнанні правомірною і запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України та колабораційній діяльності.

За матеріалами слідства, Олег Крючков з 2014 року сприяє окупаційній владі РФ на тимчасово окупованій території Криму, веде інформаційну діяльність на підтримку держави-агресора, публічно закликає до агресивної війни, а також виправдовує тимчасову окупацію частини території України, використовуючи для цього соцмережі та ЗМІ. 

У 2018 році окупанти призначили Крючкова до складу колегії “министерства внутренней политики, информации и связи Республики Крым”, згодом він став радником з інформаційної політики окупаційного “главы Республики Крым”. Того ж року Крючков обійняв посаду генерального продюсера “Автономної некомерційної телерадіокомпанії  “Телерадиокомпания “Крым”.

Із 2022 року Крючков, використовуючи власну акаунт-сторінку в соціальної мережі  “ВКонтакте” та власний телеграм-канал “Крючков Z”, систематично поширює матеріали на підтримку окупантів, публічно закликає до агресивної війни й розповсюджує матеріали з такими закликами та виправдовуванням тимчасової окупації частини територій України, пропагує символ Z.

Як зазначають у Центрі журналістських розслідувань, Олег Анатолійович Крючков до окупації Криму поєднував роботу на російську телекомпанію НТВ та український Новий канал. Ще відтоді він фігурував у скандалах щодо поширення фейків і наративів російських спецслужб. У перші дні окупації Криму саме Крючков допомагав зрадникам і окупантам облаштувати інформаційний центр у захопленій державній ТРК “Крим”. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну керівництвом ТРК “Крым” для поширення пропагандистського  контенту були створені філії телеканалу і спеціальні програми “Херсон24” і “Запорожье24”, які поширювали російські наративи й пропаганду в інформпросторі окупованого півдня, звідки були витіснені українські медіа, використовуючи захоплене майно і частоти телерадіокомпанії “Суспільне.Херсон”.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2024 року Управління Служби безпеки України в Херсонській області повідомило про підозру в колабораціонізмі та глорифікації ворога працівниці окупаційного телеканалу “Таврія” Юлії Сипко.

Liked the article?
Help us be even more cool!