ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду передано справу щодо чоловіків, які через мову напали у Києві на волонтерку

Обвинувачені у нападі на волонтерку, фото – Київська міська прокуратура

Правоохоронці Києва передали до суду обвинувальний акт щодо двох чоловіків, які напали на волонтерку та агресивно відреагували на те, що вона відповіла їм українською мовою.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Двоє чоловіків – 70 та 73 років, – обвинувачуються у вчиненні грубого порушення громадського порядку групою осіб, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю відносно потерпілої (ч. 2 ст. 296 КК України).

Прокуратура зауважує, що під час слідства підозрювані спершу не визнавали своєї вини. Один з них стверджував, що конфлікту взагалі не пам’ятає через свій поважний вік. Інший підозрюваний говорив, що намагався розборонити сутичку свого приятеля та дівчини. Наразі підозрювані свою вину визнали.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 4 років.

Що передувало

У Києві 2 червня двоє чоловіків напали на волонтерку, яка поверталася з прощання із загиблою парамедикинею Іриною Цибух. Чоловіки агресивно відреагували на те, що вона відповіла їм українською мовою. За даними слідства, один підозрюваний наздогнав дівчину і вихопив у неї телефон, аби вона не могла його знімати, а згодом плюнув в обличчя. Інший – долонею вдарив жінку в ніс.

Згодом правоохоронці затримали 73-річного підозрюваного та повідомили йому про підозру в грубому порушенні громадського порядку, вчиненого групою осіб, з мотивів неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю щодо потерпілої (за ч. 2 ст. 296 КК України). Чоловікові загрожує позбавлення волі строком до чотирьох років.

Оболонський райсуд Києва відправив його під цілодобовий домашній арешт. Чоловік залишатиметься під домашнім арештом до 4 серпня включно, за винятком виходу на лікування і чи в укриття.

Його спільника правоохоронці затримали 7 червня.

Liked the article?
Help us be even more cool!