ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві затримали чоловіка, який напав на жінку через українську мову

Чоловік, який напав на волонтерку через українську мову/Фото - Київська міська прокуратура

У Києві поліція затримала 73-річного чоловіка, який 2 червня разом зі спільником напав на волонтерку, яка поверталася з прощання із загиблою парамедикинею Іриною Цибух. Чоловіки агресивно відреагували на те, що вона відповіла їм українською мовою.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, обидва нападники були нетверезі. Вони чіплялися до волонтерки, однак, не бажаючи спілкування, вона відповіла, що не розуміє їх. 

“Відповідь дівчини українською мовою викликала агресію співрозмовників, які почали нецензурно ображати її. Агресивних чоловіків вона почала знімати на мобільний телефон. Підозрюваний наздогнав дівчину і вихопив у неї телефон, аби вона не могла його знімати, а згодом плюнув в обличчя”, – зазначили в прокуратурі.

Там зазначили, що після цього інший чоловік долонею вдарив жінку в ніс. 

Волонтерці вдалося повернути телефон. А нападники втекли з місця. Інцидент стався поблизу входу в підземний перехід на вулиці Новокостянтинівській.

Відео цього конфлікту волонтерка виклала в соцмережі, тож правоохоронці під час моніторингу інтернету виявили його та розпочали кримінальне провадження.

Затриманий нападник на волонтерку/Фото - пресслужба Київська міська прокуратура

Затриманий 73-річний чоловік живе на Печерську, а торгує на ринку на Куренівці. Правоохоронці повідомили йому про підозру в грубому порушенні громадського порядку, вчиненого групою осіб, з мотивів неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю щодо потерпілої (за ч. 2 ст. 296 КК України). Чоловікові загрожує позбавлення волі строком до чотирьох років.

Місце перебування іншого учасника конфлікту встановлюється. 

Liked the article?
Help us be even more cool!