ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До окупованого Мелітополя привезли пропагандистську літературу для навчання українських дітей

В окупованому Мелітополі (Запорізька область) росіяни презентували пропагандистську літературу “Сімейні цінності” для навчання українських дітей. Про це повідомляє пропагандистський окупаційний сайт “Запорізьке агентство новин”.

Пропагандистський журнал-підручник “Сімейні цінності” призначений для шкіл та вишів окупованих територій України – Донбасу, Луганщини, Запорізької та Херсонської областей.

Привіз його на ТОТ автор, російський пропагандист, шеф-редактор російського науково-історичного журналу “Родіна” Ігор Коц. До цього він відвіз цей же “журнал-підручник” до окупованого Маріуполя. Після Мелітополя “делегація” відправилась до окупованого Сєвєродонецька Луганської області.

Російський пропагандист Ігор Коц на ТОТ України. Скриншот ІМІ з відеопрезентації

За словами пропагандистів, спецвипуск “журналу” “присвячено року сім'ї та сімейним цінностям”. Це сумісний “проєкт” пропагандистської “Російської газети” й журналу “Родіна” за підтримки Департаменту засобів масової інформації та реклами Москви (Росія), повідомляється на сайті журналу “Родіна”.

Коц був у Мелітополі 21 вересня в супроводі представників окупаційної влади – депутат від окупаційної влади Роман Старіков, регіональна координаторка федерального закладу “Росдетцентр” Анна Волкова, член “Спілки письменників Росії” Віктор Гнєдишев, “багатодітна сім’я Єліних”. 

Крім того, на зустрічі з “безліччю педагогів, наставників, краєзнавців, вчених та просто захоплених історією людей, а також небайдужих громадян, які бажають глибше зрозуміти та обговорити роль сім'ї у формуванні нашої культурної ідентичності”, брав участь російський військовий, який воював проти України з 2017 року, ексучасник російської групи ”Акваріум” Андрій Решетін. 

Усі вони розповідали про “правильні” сімейні цінності педагогам, бо “ті підручники, за якими навчалися діти за України, несли чужу ідеологію та фальсифікацію історії”.

Це вже п'ятий рейд російських пропагандистів на ТОТ. З початку окупації Коц і його команда передали до шкіл та вишів “спецвипуски” “Пушкін наш. І все!”, “СВО: Своя Велика Вітчизняна”, “Класний наставник” та “Донбас – серце Росії”. 

Що відомо про поширення російської пропаганди на ТОТ України

Як повідомляв ІМІ, з 2023 року російські окупанти поширюють в освітніх закладах на тимчасово окупованій території України нові підручники з так званої “новітньої історії”. Українських дітей 10–11 класів на ТОТ навчають за підручником “Історія Росії” від міністра культури РФ Владіміра Мединського. У ньому є розділ про так зване “СВО” (повномасштабну війну проти України. – Авт.), “український неонацизм”, “ультранаціоналістичну державу Україна” і загиблих російських окупантів. 

Також Мединський розробив і випустив підручники з історії для 6 класів “Історія середніх віків” та “Історія Росії IX – поч. XIV ст.”, в яких, зокрема, назву “Київська Русь” змінено на “держава Русь”. Натомість українські підручники й книжки на ТОТ систематично знищуються. Зокрема, російський посадовець, пропагандист, представник окупаційної влади на захопленій частині Запорізької області Дмітрій Рогозін розповідав, що власноруч спалював українські книжки зі шкільних бібліотек окупованої частини Запорізької області.

Liked the article?
Help us be even more cool!