ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Центр нацспротиву: Росіяни планують поширити на окупованій території нові підручники “з історії”

Фото - Радіо Свобода
Фото - Радіо Свобода

Російські окупанти планують поширити в освітніх закладах на тимчасово окупованій території України нові підручники із так званої “новітньої історії”. Про це повідомляється на сайті Центру національного спротиву.

Запровадити підручники мають намір в закладах середньої освіти

“На тимчасово окупованих територіях тривають заходи спрямовані на знищення української ідентичності. … Підручники будуть ідеологічно забарвлені. Їхня мета – поширювати наративи щодо “визволення українських земель” та нав’язування своєї пропаганди щодо “нацистів, які сидять в Києві”. Загалом, так звані підручники, не мають нічого спільного ні з історією, ні з літературою”, - зазначає Центр. 

Також, йдеться у повідомленні, на ТОТ тривають кампанії із заміщення книжкового фонду. “Росіяни системно винищують українську літературу та намагаються її замінити своїми книгами”, - зазнача Центр нацспротиву.

Нагадаємо, ІМІ у своєму дослідженні повідомляв, що Росія розробила і налагодила чотири схеми щодо впровадження російської освіти на тимчасово окупованих територіях України. Це: “вербування” російських педагогів; “перепідготовка” та “підвищення кваліфікації” колаборантів; відправка до України завербованих студентів, зокрема російських педагогічних факультетів, у рамках “гуманітарних місій” Кремля; терор українських педагогів.

У липні 2023 року Держдума Росії ухвалила закон про запровадження нового предмета “Основи безпеки та захист Батьківщини”, під час якого лекції читатимуть учасники війни проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!