ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Для росіян, яких відправляють на війну в Україні, міноборони РФ готує "Щоденний інформаційний бюлетень"

19.09.2022, 11:50
Скрін – Реальна газета
Скрін – Реальна газета

Серед особового складу 54 мотострілецького полку, що входить до 3 армійського корпусу РФ, велася ідеологічна робота. Спеціально для тих, кого планували відправляти на український фронт, Головне військово-політичне управління ЗС РФ випускає "Щоденний інформаційний бюлетень".

Про це йдеться в матеріалі "Реальної газети" "Третій армійський корпус: інциденти перед відправленням на фронт – розслідування РГ".

Цей бюлетень опинився в розпорядженні видання серед інших документів, що стосуються формування 54 мотострілецького полку.

"Зроблений він незграбно. На чотирьох шпальтах формату А4 – бравурні зведення про успіхи росармії, вигадані цитати президента Зеленського ("ми не можемо переламати перевагу російської армії”), історії “героїв Спеціальної військової операції"… Ну і "гумор", звісно. Як водиться у російських військових, із анальною фіксацією", – йдеться в матеріалі.

Традиційно росіяни проводять паралелі з Другою світовою війною та нагадують про здобутки радянської армії. Цей хід використовується у всіх пропагандистських медіа, листівках, які українські військові або цивільні до цього часу знаходили в місцях дислокації росіян після їхніх "жестів доброї волі".

Скрін - Реальна газета

Примітно, що на шпальті "Ситуація на Україні" пропагандисти пишуть про Донецьк. Це правильно, бо Донецьк – це Україна. Тепер залишається запам'ятати, що не "на", а "в" Україні.

Скрін - Реальна газета

Як повідомляв ІМІ, під час досліджень покинутих росіянами позицій на Київщині дослідники виявили великі обсяги російської пропагандистської газети "Красная звезда". "Всюди, де вони стояли, були присутні їхні газети. Їм доставляли їх прямо на позиції, де вони воювали", – розповів голова міжнародної асоціації дослідників фортифікації "Цитадель" Павло Нетьосов. Випуск цієї ж пропагандистської газети росіяни кинули на позиціях, тікаючи із Харківщини.

Окрім того, на покинутих ворожих позиціях знаходили листи, написані нібито жителями Росії на підтримку дій їхньої армії в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!