ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держспецзв’язку з'ясовує, через що не працювали сайти президента та СБУ

29.07.2020, 12:27
Фото – prismati.cl
Фото – prismati.cl

Керівництво Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України ініціювало службове розслідування щодо з’ясування обставин збою роботи окремих сайтів органів державної влади. Про це повідомляється на сайті Держспецзв’язку

Як повідомляє відомство, попередня перевірка встановила, що причиною тривалого відновлення роботи зазначених інформаційних платформ стало неякісне забезпечення резервним електроживленням деяких сервісів Держспецзв’язку.

“Оскільки в якості альтернативного джерела живлення використовується генератор 2005 року випуску, належна перевірка та оновлення якого не здійснювались вчасно, це призвело до того, що роботу сайтів органів державної влади не вдалось відновити одразу. Також з’ясовано, що тривалий час ігнорувалось забезпечення достатньою кількістю джерел безперебійного живлення державного підприємства, на базі якого розміщуються інформаційні платформи деяких державних органів”, - йдеться у повідомленні.

Зараз вживаються термінові заходи з додаткового резервування критично важливих ресурсів.

Держспецзв’язку поінформує правоохоронні органи та громадськість по завершенні проведення службового розслідування, з’ясування причин та обставин інциденту, а також встановлення причетних осіб.

Нагадаємо, 27 липня не працював сайт Президента України, а 28 липня перестав працювати сайт СБУ. 

29 липня СБУ повідомила, що інформація на офіційному сайті тимчасово не оновлюється через технічні питання на майданчику Держспецзв’язку.

Liked the article?
Help us be even more cool!