ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держспецзв'язку: Україна зможе запобігти захопленню конфіденційних даних у разі вторгнення Росії

23.02.2022, 14:45
Фото – dentonsdata.com
Фото – dentonsdata.com

У разі вторгнення Росії українська сторона зможе запобігти захопленню конфіденційних даних та вжити інших заходів.

Про це в інтерв’ю Politico сказав заступник голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Віктор Жора, повідомляє Укрінформ.

“У нас є плани і є сценарії… Ми можемо переїжджати в нові місця, ми можемо зберігати дані, ми можемо видаляти дані та запобігати захопленню всіх цих даних, навіть якщо російські сили візьмуть під контроль урядові установи”, – сказав Жора.

За його словами, українська влада розробила плани з відімкнення центральних систем у Києві й передання копій даних на резервні позиції.

Як повідомляв ІМІ, в Україні в ніч із 13 на 14 січня хакери вчинили масштабну кібератаку на урядові сайти. Атаки зазнали сайти Міністерства закордонних справ, Міністерства аграрної політики, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, “Дії” та інші. Загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання.

15 лютого сайт Міністерства оборони України з невідомих причини припинив роботу. На перебої в роботі застосунків Приватбанку та Ощадбанку скаржаться їхні користувачі.

21 лютого президент Росії Володимир Путін визнав “незалежність” терористичних угруповань “ДНР” і “ЛНР”.

Liked the article?
Help us be even more cool!