ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держдеп: Росія фінансує антиукраїнську пропаганду в Латинській Америці

Фото – szru.gov.ua
Фото – szru.gov.ua

Російський уряд фінансує поширення дезінформації по всій Латинській Америці та наповнює медіа пропагандою і фейковими новинами, спрямованими на послаблення підтримки України. 

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, повідомляє LB.ua.

“Схоже, що кінцева мета Кремля полягає в тому, щоб відмити свою пропаганду та дезінформацію через місцеві медіа в такий спосіб, який буде органічним для латиноамериканської аудиторії, щоб підірвати підтримку України та пропагувати антиамериканські позиції і антинатовські настрої”, – йдеться в заяві.

Як зазначив Держдеп, російські Агентство соціального проєктування (АСП), Інститут розвитку інтернету та “Структура” координували розроблення кампанії інформаційних маніпуляцій, спрямованої на Латинську Америку, яка має просувати стратегічні інтереси Росії шляхом відкритої та прихованої співпраці з місцевими медіа та впливовими особами для поширення дезінформації.

“Росія використовує медіаконтакти в Аргентині, Болівії, Чилі, Колумбії, Кубі, Мексиці, Венесуелі, Бразилії, Еквадорі, Панамі, Парагваї, Перу та Уругваї для поширення своєї пропаганди, щоб послабити підтримку боротьби України проти російського вторгнення і підживлювати антиамериканські та антинатівські погляди”, – зазначає Держдеп.

Команди в Росії створюють контент, який надсилається “підготовленим” журналістам у Латинській Америці “для перегляду, редагування і, зрештою, публікації в медіа”.

Основними джерелами, які поширюють ці матеріали, Держдеп назвав іспаномовні інтернет-видання Pressenza, на сайті якого зазначено, що воно було засноване в Мілані, Італія, у 2009 році, а з 2014 року зареєстроване в Еквадорі, і чилійське El Ciudadano.

Основні теми пропаганди зосереджені на спробах переконати латиноамериканську аудиторію, що війна Росії проти України справедлива і що вони можуть об’єднатися з Росією, щоб перемогти неоколоніалізм.

Російські посольства в Латинській Америці та фінансовані державою медіа скоординували зусилля з посилення прокремлівських повідомлень, поширення антиамериканської позиції, наративів, а також розвитку партнерства між російськими державними ЗМІ, місцевими медіа та радіостанціями, посольствами третіх країн, які вважаються промосковськими, у регіоні та місцевими журналістами, зазначає Держдеп.

Як повідомляв ІМІ, у листопада 2022 року в Іспанії політехнічний університет Каталонії в Барселоні закрив фотовиставку з роботами бійця полку “Азов”, захисника “Азовсталі” Дмитра Козацького (позивний Орест) за нібито нацистські погляди автора. Скасування показу вимагав підозрюваний у державній зраді проросійський блогер Анатолій Шарій, який закликав людей масово скаржитися на виставку.

Liked the article?
Help us be even more cool!