ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутати попереджають про можливі наслідки блокування ТВі для легітимізації виборів

23.08.2012, 03:42
Члени парламентського комітету зі своботи слова від опозиції Юрій Стець, Віктор Уколов, Олена Кондратюк та Олександр Абдуллін підписали звернення до представників влади з вимогою розібратися з ситуацією масового відключення каналу ТВі провайдерами. Про це повідомляє "Телекритика".  
 
Звернення адресоване президенту Віктору Януковичу, прем'єру Миколі Азарову, голові Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимиру Манжосову, генпрокурору Віктору Пшонці, міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, а також ПАРЄ та парламентській раді ОБСЄ.
 
«Слід врахувати, що блокування поширення інформації телеканалом під час виборчої кампанії може поставити під питання легітимність усіх парламентських виборів в Україні», - йдеться у листі.


Депутати цитують рекомендації Комітету міністрів Ради Європи (№R (99) 15 «Про висвітлення в ЗМІ виборчих кампаній»), закон про вибори депутатів (статті 11, 13, 63 Закону), (резолюцію ПАРЄ 1636 (2008), які окреслюють роль ЗМІ у виборчій кампанії, і наголошують: «Самоусунення державних установ від вирішення питання тиску на ЗМІ може свідчити, що напередодні виборів державні наглядові органи не забезпечують законність на ввіреному їм ринку провайдерів програмної послуги, блокують поширення телеканалом ТВі інформації та шантажують провайдерів щодо припинення ними ретрансляції зазначеного телеканалу. Порушення з боку державних органів спричинюють порушення гарантій вільних, демократичних виборів, встановлених статтями 11, 13, 63 Закону України "Про вибори народних депутатів України", Конституцією України, а також резолюцією ПАРЄ 1636 (2008) про індикатори для ЗМІ в демократичному суспільстві та рекомендацією Комітету міністрів Ради Європи №R (99) 15 "Про висвітлення в ЗМІ виборчих кампаній"».


Тому депутати вважають, що через такі дії та бездіяльність з боку державних органів напередодні парламентських виборів існує висока ймовірність невизнання проведених виборів міжнародною спільнотою. Що у свою чергу може стати підставою для введення певних санкцій відносно країни та окремих посадовців.


«Факт відключень телеканалу вимагає щонайменше перевірки з боку Національної ради і правоохоронних органів, так і висловлення власного ставлення до проблеми з боку найвищих посадових осіб держави, а також відповідних європейських та світових установ», - йдеться у відкритому листі.

На сьогодні ТВі відключили у 42 кабельних мережах
Liked the article?
Help us be even more cool!