ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутат Черкаської міськради подав до суду на місцеве видання "18000"

07.11.2022, 10:23
Фото – 18000
Фото – 18000

Депутат Черкаської міської ради Олексій Мельник подав до суду на місцеве онлайн-видання “18000”. Про це повідомляється на сайті медіа.

Позов стосується статті від 13 вересня 2022 року “Черкаського депутата судять за підпільну гру в покер у комендантську годину”. 

Як пише видання, у судовому порядку депутат та директор КП “ЧЕЛУАШ” вимагає спростування речення в матеріалі “Серед чоловіків, які грали в покер у підпільному нічному закладі, виявився депутат Черкаської міськради і директор КП ЧЕЛУАШ Олексій Мельник”. У позові Мельник просить визнати поширену інформацію недостовірною та такою, що принижує честь і гідність та порушує право на недоторканність ділової репутації, зазначає видання.

Редакція 18000 вважає, що позовні вимоги не підлягають задоволенню, оскільки, зазначає видання, оскаржувана інформація ґрунтувалася на офіційному документі – протоколі поліції про адміністративне правопорушення. Крім того, медіа зазначає, що на 13 вересня було призначено розгляд вказаного протоколу в Придніпровському районному суді міста Черкаси, про що і проінформувало з посиланням на ресурс “Судова влада”.

Редакція зазначає, що ця інформація є суспільно важливою з огляду на статус позивача. Також, зауважує медіа, вони повідомили про результати розгляду справи, про що не згадує позивач. Так, 20 вересня на сайті “18000” опубліковано статтю “Дивилися футбол, грали в теніс”. Черкаський суд закрив справу Мельника”. У матеріалі, зокрема, зазначалося, що суд постановив закрити провадження щодо Олексія Мельника у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

У позовній заяві Олексія Мельника, з якою ознайомився регіональний представник ІМІ в Черкаській області, йдеться про те, що відповідач (ГО “Агенція 18000”), “вдався до поширення інформації про подію, якої не існувало взагалі”, оскільки “позивач не перебував серед чоловіків, які грали в покер у підпільному нічному закладі”. Відповідач, як ідеться далі в заяві, не переконався в достовірності інформації та поширив її з мотивів формування стосовно позивача негативного враження в суспільстві, громадської думки, руйнування позитивного іміджу та репутації позивача, приниження його честі та гідності, ставлення під сумнів дотримання позивачем законодавства України та його моральних якостей”.

Судове засідання за позовом депутата до редакції відбудеться 15 листопада в Придніпровському районному суді.

Liked the article?
Help us be even more cool!