ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР підтвердило обшуки в нардепа через ймовірне переправлення родича за кордон

Фото – ДБР
Фото – ДБР

Державне бюро розслідувань проводить обшуки в народного депутата в справі про можливу організацію вивезення людини за кордон

Про це йдеться в заяві бюро.

"За інформацією, наявної в слідства, нардеп у змові з іншими особами організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини. Родич співмешканки народного обранця намагався виїхати з території України до Республіки Молдова на автомобілі через один з пропускних пунктів", – зазначили в ДБР.

Підставою для виїзду мав стати витяг з розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ та інших формувань.

За даними ДБР, чоловік отримав дозвіл на клопотання громадської організації "Медіаоборона", водночас він згодом засвідчив, що не знайомий з діяльністю цієї ГО.

"Також з’ясувалося, що насправді чоловік за вказівкою народного депутата мав прибути до Кишинева, де мав чекати подальших інструкцій щодо перегону особистого елітного авто народного обранця з автостоянки міжнародного аеропорту Кишинева до Відня", – додає бюро.

Отже, генеральний прокурор відкрив кримінальне провадження за статтею про незаконне переправлення людей через державний кордон.

ДБР не називає імені народного депутата. УП з посиланням на джерела в правоохоронних органах пише, що йдеться про Олександра Дубінського.

Сам Дубінський у Telegram-каналі заперечив обшуки й назвав їх "дезінформацією".

Як повідомляв ІМІ, 3 серпня 2023 року СБУ спільно з Державним бюро розслідувань провела обшуки в Дубінського, який під час війни виїхав за кордон нібито під приводом супроводження батька на лікування. Правоохоронці перевіряли обставини та законність його виїзду за кордон у період воєнного стану. Дубінський після обшуків заявив, що звернеться до суду.

25 липня блогер та військовослужбовець Антон Швець оприлюднив інформацію, що Дубінський виїхав за кордон для супроводу хворого батька. Швець повідомив, що в червні Міністерство охорони здоров’я звернулося до Держприкордонслужби з проханням посприяти Дубінському виїхати. Водночас, зазначив Швець, батько Дубінського весь час проживав у тимчасово окупованому Донецьку.

Дубінський підтвердив цю інформацію у своєму Telegram-каналі після допису Швеця: “У звʼязку зі складним діагнозом та відсутністю можливості для лікування батька в Україні змушені проводити частину аналізів та терапії за кордоном”.

11 січня 2021 року міністерство фінансів США запровадило санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян і медіа за втручання в американські вибори. У мінфіні США пояснили, що зазначені особи й компанії були частиною російської мережі зовнішнього впливу, пов’язаної з нардепом Андрієм Деркачем. Останнього Вашингтон вважає російським агентом. Санкції проти Деркача були запроваджені ще 2020 року.

До обрання народним депутатом у 2019 році (“Слуга народу”, 94 округ, Київщина) Дубінський багато років працював на телеканалах Коломойського як ведучий та креативний продюсер.

10 серпня 2023 року Печерський райсуд Києва обрав народному депутатові Олександру Дубінському, якого підозрюють у службовому підробленні документів для виїзду за кордон, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета терміном до 8 жовтня.

Liked the article?
Help us be even more cool!