ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР оголосило підозру поліцейському за напад на журналістів 5 каналу під час Майдану

03.06.2021, 10:00
Фото – bignewskerala.com
Фото – bignewskerala.com

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру чинному співробітнику Національної поліції, який перешкоджав журналістській діяльності знімальної групи 5 каналу під час Майдану 2014 року. 

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

Так, колишньому старшому інспектору з особливих доручень відділу організації служби управління громадської безпеки Головного управління МВС України в м. Києві – чинному співробітнику Національної поліції України інкримінується умисне, на виконання явно злочинного наказу, незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу, а також перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 4 ст. 41, ст. 340; ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 365; ч. 1 ст. 171 КК України).

За даними слідства, 18 лютого 2014 року підозрюваний, перебуваючи в центральній частині Києва та діючи спільно зі співробітниками міліції особливого призначення “Беркут”, перешкоджав проведенню зібрань громадян, а також незаконно затримав кореспондента та оператора 5 каналу, застосовувавши насильство. Унаслідок таких протиправних дій правоохоронця журналістам були спричинені тілесні ушкодження, окрім того, була пошкоджена відеокамера та інше професійне обладнання.

Розв'язується питання щодо звернення до суду з клопотанням про відсторонення підозрюваного від посади та застосування запобіжного заходу.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні проводять слідчі Державного бюро розслідувань.

Як повідомляв ІМІ, 18 лютого 2014 року в Києві в Кріпосному провулку бійці “Беркуту” побили журналіста 5 каналу Азада Сафарова та оператора Сергія Клименка.  

18 лютого 2014 року в Києві на вулиці Інститутській співробітники “Беркуту” розбили камеру оператору 5 каналу Івану Наконечному та завдали ударів по ногах журналісту 5 каналу Андрію Ковальову.

Liked the article?
Help us be even more cool!