ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ще одна знімальна група 5 каналу постраждала 18 лютого від силовиків

19.02.2014, 20:54

18 лютого у Києві на вулиці Інститутській співробітники “Беркуту” розбили камеру оператору 5 каналу Івану Наконечному та завдали ударів по ногах журналісту 5 каналу Андрію Ковальову. Про це в коментарі ІМІ розповіли Наконечний та Ковальов.

Як розповів Наконечний, йому розбили камеру тоді, коли він знімав як беркутівці під час наступу на мітингувальників били хлопця.

“Я знімав як беркутівці б’ють хлопця, до мене підбіг беркутівець і вдарив по об’єктиву, розбив його”, - розповів Наконечний, додавши, що сам він не постраждав.

“Я цілий. Тільки камера постраждала”, - сказав Іван.

Також він зняв на відео як палицею беркутівці били його напарника - журналіста Андрія Ковальова.

Сам Ковальов в коментарі ІМІ розповів, що беркутівці декілька разів вдарили його по ногах. Він разом з Наконечний стояли на височині і беркутівці не могли їх дістати, тому били по ногах.

“Беркутівці били по ногах довгими палицями. Вони були залізні, дерев’яні”, - розповів Ковальов, додавши, що серйозних тілесних ушкоджень у нього немає.

Пізніше, під час наступу беркутівців Ковальов опинився у тилу силовиків. Там йому погрожували офіцери внутрішніх військ МВС, діставши зброю, а солдати ВВ погрожували на словах, розповів Ковальов.

Журналіст через деякий час зателефонував у прес-службу внутрішніх військ з проханням, аби його звідти вивели. “Згодом офіцер прес-служби вивів мене за тил”, - сказав Ковалов.

Нагадаємо, 18 лютого постраждали ще дві знімальні групи 5 каналу - перша -  журналістка Євгенія Таганович і оператор Леонід Коваленко, яких побили та розбили камеру.

Друга знімальна група - це журналіст Азад Сафаров і оператор Сергій Клименко, яких побили і відібрали камеру, в Азада Сафарова перелом руки.

Liked the article?
Help us be even more cool!