ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Данілов вважає, що в Україні монополізувати ЗМІ неможливо

20.07.2022, 15:26
Фото – Reuters
Фото – Reuters

В Україні неможливо монополізувати ЗМІ, адже українські журналісти заплатили надто високу ціну за свободу та за можливість вільно висловлювати свої думки в демократичній країні.

Про це заявив Секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю Українському радіо, повідомляє Укрінформ.

“Коли говорили, що в нашій країні припиниться існування засобів масової інформації і що буде їхня монополізація, я можу сказати, що в нашій Україні це неможливо. Наші журналісти заплатили дуже високу ціну за свою свободу, за те, що вони можуть працювати, за те, що вони висловлюють у нашій демократичній країні ті чи інші думки, і щоб хтось монополізував це середовище – це неможливо. Крім того, на сьогоднішній день шаленими темпами відбувається розвиток комунікаційних систем, які не мають відношення вже до ліцензування”, – заявив Данілов. Він додав, що йдеться про соцмережі й для держави це в певних питаннях може стати проблемою.

На думку секретаря РНБО, вже через 10–15 років не існуватиме класичного телебачення, “воно все піде у вільний простір, і той, хто створюватиме цікавий продукт, той і матиме глядача”.

Як повідомляв ІМІ, 11 липня власник інвестиційної компанії SCM Рінат Ахметов заявив, що компанія виходить з медійного бізнесу та припиняє діяльність онлайн-медіа Медіа Групи Україна. А Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні. Причиною Ахметов назвав набрання чинності закону про олігархів і неможливість на ринкових умовах продати бізнес за шість місяців, які дає закон.

29 червня 2022 року Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня про створення реєстру олігархів. 

Liked the article?
Help us be even more cool!