ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

CPJ вимагає від Росії скасувати заборону на в'їзд до Криму кореспонденту Крим.Реалії

31.01.2020, 12:45
Фото – Станіслав Юрченко / Крим.Реалії
Фото – Станіслав Юрченко / Крим.Реалії

Комітет захисту журналістів (CPJ) вимагає від Росії скасувати заборону на в'їзд до Криму кореспондентові Крим.Реалії Тарасу Ібрагімову. Про це йдеться в заяві комітету від 30 січня, повідомляє Крим.Реалії.

“Російська влада повинна негайно зняти заборону, накладену на журналіста Тараса Ібрагімова, і дозволити йому вільно висвітлювати справи в Криму”, – йдеться в заяві Комітету захисту журналістів.

Координатор програми Комітету захисту журналістів у Європі і Центральній Азії Гульноза Саїд заявила, що журналісти, зокрема Тарас Ібрагімов, повинні вільно їздити до Криму, щоб повідомляти про ситуацію на півострові. В іншому разі Росії “є, що приховувати”.

Повідомляється, що Комітет захисту журналістів звернувся із запитом до ФСБ Росії, але відповіді не отримав.

Як повідомляв ІМІ, 18 січня 2020 року українському журналістові Тарасу Ібрагімову, який співпрацює з редакцією Крим.Реалії, прикордонники російської ФСБ заборонили в'їзд на територію Росії та анексованого нею Криму до кінця травня 2054 року.

21 січня українські правозахисні та медійні організації виступили із заявою, у якій вимагають від Росії припинити переслідування незалежних журналістів у Криму та скасувати заборону на в’їзд. Від органів державної влади України очікують відкриття кримінального провадження за фактом незаконної заборони в’їзду до Криму журналістові Тарасу Ібрагімову.

Liked the article?
Help us be even more cool!