ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

CPJ вважає, що Росія судить Мемедемінова за "абсурдними звинуваченнями"

15.05.2020, 11:12
Фото – cpj.org/
Фото – cpj.org/

Комітет захисту журналістів вважає, що російська влада не має судити громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова, а повинна гарантувати його безпечне повернення до анексованого Криму й дозволити йому вільно працювати, повідомляє Крим.Реалії.

“Насильно вивезти громадянина України й незалежного журналіста з Криму до Росії і судити його у військовому суді за абсурдними звинуваченнями – це порушення міжнародних правових норм, і російська влада знає про це”, – повідомила координаторка програми КЗЖ у Європі та Центральній Азії Гульноза Саїд.

За її словами, переслідування Росією кримськотатарських журналістів має бути припинено.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня Військовий апеляційний суд у Московській області залишив чинним вирок кримському громадянському журналістові Наріману Мемедемінову за звинуваченням у “публічних закликах до терористичної діяльності”. На засіданні суду сам Мемедемінов закликав своїх колег продовжувати висвітлювати переслідування в анексованому Криму.

2 жовтня 2019 року Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону засудив до двох з половиною років журналіста, блогера з Криму Нарімана Мемедемінова, якого звинуватили в публічних закликах до тероризму. 

1 жовтня 2019 року Мемедемінов виступив з останнім словом, де назвав “шаблонним” судочинство і право в Росії, а також закликав журналістів продовжувати роботу з інформування про ситуацію в Криму і судові процеси над жителями півострова.

Liked the article?
Help us be even more cool!