ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Черкаська міськрада обмежує коментарі під частиною своїх Facebook-дописів

24.05.2024, 16:38
Єлєна Щепак

Черкаська міська рада обмежує можливість коментування в соцмережі Facebook під частиною своїх дописів. Посадовці це пояснюють тим, що коментатори “порушують правила етичного спілкування в мережі Інтернет”.

Про це регіональній представниці Інституту масової інформації в Черкаській області повідомили у відповіді на інформаційний запит.

Як зазначає представниця ІМІ, у квітні на сторінці Черкаської міськради була обмежена можливість коментування допису про партнерство з Київським національним університетом культури і мистецтв. 

Окрім того, міська рада обмежила можливість коментарів під репостом допису міського голови, де він критикує депутатів. І ще під низкою дописів, які спочатку спричинили критику аудиторії.

Фейсбук-допис Черкаської міської ради про реконструкцію набережної. Після критики можливість його коментування обмежили. Скриншот зі сторінки Черкаської міськради

“Приводом для ухвалення рішення про обмеження можливості коментування може бути хейтинг, шейминг, розповсюдження недостовірної інформації або такої, що принижує честь і гідність органу місцевого самоврядування, його посадових осіб і будь-яких інших осіб, активізація коментування з фейкових акаунтів тощо”, – йдеться у відповіді міської ради на запит ІМІ.

Також міськрада повідомила, що “в кожному окремому випадку рішення про це ухвалює адміністратор сторінки самостійно”. Крім того, там нагадали, що громадяни можуть надсилати свої онлайн-звернення на сайті міськради. 

Фейсбук-допис Черкаської міської ради про засідання виконавчого комітету. Можливість коментарів тут була обмежена одразу після публікації. Скриншот зі сторінки Черкаської міської ради

Нагадаємо, вінницькі журналісти з'ясували, що міськрада відмовила в допомозі військовим, пославшись на наказ, якого не існує.

Репост допису міського голови Черкас із критикою депутатів після ухвалення рішення про зняття коштів з виплат батькам новонароджених на користь армії. Після критики можливість коментування під дописом обмежили. Скриншот зі сторінки Черкаської міської ради
Фейсбук-допис Черкаської міської ради про початок співпраці з Київським університетом культури і мистецтва. Після критики влади можливість залишати коментарів тут обмежили. Скриншот зі сторінки Черкаської міської ради
Liked the article?
Help us be even more cool!