ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Черкащанка, що коригувала удари РФ та виправдовувала війну, отримала довічне ув’язнення

03.07.2024, 15:16
Єлєна Щепак
Черкащанка, що отримала довічне позбавлення волі, фото – chk.gp.gov.ua

Довічне ув’язнення отримала мешканка Черкащина, яку суд визнав у державній зраді та виправдовуванні російської агресії проти України. Таке рішення ухвалив Соснівський районний суд м. Черкаси, повідомили Управління Служби безпеки України в обласні та Черкаська обласна прокуратура.

За даними слідства, жінка за завдання ФСБ Росії коригувала російські ракетні удари по території регіону. Серед основних цілей агресора були об’єкти військової інфраструктури Сил оборони. 

“Для виконання ворожого завдання агентка виїжджала на місцевість, проводила розвідку і через анонімний чат передавала окупантам координати і детальний опис українських об’єктів”, – йдеться у повідомленні.

Крім цього, вона намагалася влаштуватися до Черкаської обласної військової адміністрації для отримання розвідданих щодо функціонування критичної інфраструктури регіону.

Також засуджена у соціальних мережах активно виправдовувала вторгнення Росії в Україну та захоплювалася військовослужбовцями держави-агресора і “вагнерівцями”.

Під час слідчих дій у неї виявили відео “групи Вагнера” із вбитими військовослужбовцями ЗСУ, чорнові записи на підтвердження співпраці зі спецслужбою РФ, списки пропагандистських YouTube-каналів та ще низку доказів протиправної діяльності.

Як зазначають правоохоронці, ці злочини жінка вчинила у період іспитового строку. У 2022 році вона вже була засуджена за заперечення збройної агресії РФ та глорифікацію її учасників, а також колабораційну діяльність. Вдруге її затримали у квітні 2023 року. Вже на новий вирок суду вона чекала під вартою.

Суд визнав фігурантку винною за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч.2 та ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Окрім максимального терміну покарання у виді довічного позбавлення волі, суд призначив конфіскувати все майно зрадниці.

Нагадаємо, тіктокеру з Прикарпаття повідомили про підозру за поширення відео пересування військової техніки ЗСУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!