ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За фактом обстрілу телевежі в Києві розпочато кримінальне провадження

02.03.2022, 13:11

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва за фактом ракетного обстрілу Київської телевізійної вежі, що призвів до загибелі людей, розпочала кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, 1 березня 2022 року близько 17:00 збройні сили Російської Федерації завдали два ракетних удари по Київській телевізійній вежі на вул. Дорогожицькій у Шевченківському районі столиці. Обстрілами пошкоджено апаратну, кілька автомобілів та спортивний комплекс.

Унаслідок авіаударів окупанта загинуло п’ятеро мешканців столиці, ще троє отримали поранення. Всі загиблі та потерпілі – мирні люди.

На місці події продовжують працювати слідчі та прокурори, "які ретельно документують цей злочин, щоб забезпечити невідворотність покарання для всіх, хто до нього причетний".

Як повідомляв ІМІ, 1 березня російські війська завдали удару по київській телевежі, внаслідок чого на певний час канали зникли з ефіру.

Державна служба спеціального зв'язку і захисту інформації України повідомила, що попри пошкодження через ракетний обстріл телевежі Києва мовлення ведеться. Оператор був готовий до таких дій окупанта і заздалегідь забезпечив доставлення сигналу до регіональних мереж через європейські супутникові станції, які поза доступом ракет російських агресорів. Зараз населення має повноцінний доступ до програм українського телебачення та радіо.

Liked the article?
Help us be even more cool!