ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бутусов вирішив скласти повноваження радника міністра оборони

18.05.2021, 10:33
Фото – фейсбук Юрія Бутусова
Фото – фейсбук Юрія Бутусова

Головний редактор інтернет-видання “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов повідомив про своє рішення скласти повноваження радника міністра оборони України.

Про це Бутусов написав 18 травня на своїй фейсбук-сторінці.

“Прийняв рішення скласти повноваження радника на громадських засадах міністра оборони України Андрія Тарана”, – написав він.

За його словами, загроза повномасштабної російської агресії розкрила “грубі провали і недоліки” Міноборони. “Проблеми армії не аналізуються і підміняються показухою”, – зазначив Бутусов.

“Міністр оборони не реагує навіть на ті елементарні проблеми, про які публічно заявляє Комітет з оборони ВР, такі як харчування, споруда арсеналів, Держоборонзамовлення, кризове становище з боєприпасами. А тим часом злодійство в армії на паливі, закупівлі, ремонтах залишається масовим явищем. Ніхто не відповідає”, – написав журналіст.

Також він написав, що в державі відсутня централізована оборонна політика. “Тому навіть ті проблеми, які Міноборони намагається об'єктивно розв'язати, такі як територіальна оборона, впровадження автоматизованих систем управління, блокуються через відсутність координації на вищому рівні”, – написав Бутусов.

За словами Бутусова, військово-політичне керівництво держави “не планує якісних реформ в армії”.

Він також зазначив, що справа про провал спецоперації із захоплення російських терористів-вагнерівців не розслідується вже вісім місяців, а Верховна Рада “блокує створення слідчої комісії”. Всього, за його словами, у 2020 році “відбулося сім провалів спецоперацій Головного управління розвідки Міноборони, унаслідок яких значну кількість людей затримав противник і є втрати”, проте “Міноборони ігнорує низку цих провалів”.

Бутусов зазначив, що його бачення військової реформи сьогодні не може бути реалізоване. І він опублікував свою доктрину військової реформи в Україні.

Як повідомляв ІМІ, 19 грудня 2020 грудня відбулася зустріч міністра оборони Андрія Тарана з журналістом Юрієм Бутусовим, за результатами якої журналіст прийняв пропозицію міністра оборони стати його позаштатним радником на два місяці.

Liked the article?
Help us be even more cool!