ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британський таблоїд “The Sun” назвав ток-шоу на "Інтері" про 12-річну маму "телевізійною ганьбою"

26.10.2017, 11:27
Фото - скріншот з сайту The Sun

Британський таблоїд “The Sun” назвав випуски передачі “Стосується кожного” телеканалу “Інтер” про 12-річну маму із Львівщини “телевізійною ганьбою”. Про це йдеться у статті журналіста таблоїда Вілла Стеварта, повідомляється на сайті Нацради.

Видання переповідає сюжет програми і описує реакцію на неї медіарегулятора та громадськості. Зокрема, повідомляється, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу стосовно дотримання ним вітчизняного законодавства щодо захисту дітей і підлітків. Також порушенням прав дитини занепокоєний “Медійний watchdog “Детектор медіа”, який події, про які йшла мова у студії, назвав інцестом.

“Фактично, розбещення неповнолітньої дитини, про яке йшла мова в студії… скоріш за все, буде інцестом. Іншими словами, злочин, про який йшла мова, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років”, – цитує він український інтернет-ресурс.

У своїй статті журналіст наводить критичні думки оглядачів і глядачів. Так, один із них каже: “Вони не повинні були змушувати дівчинку розповідати свою історію всьому світу. Дівчинка отримала стільки травм, і все це заради рейтингу”. Інший критик-глядач заявив: “Це нагадує жорстоке середньовічне катування, в той час коли дівчинка ні в чому невинна”.

Також наводяться коментарі психолога й ведучого передачі, подається реакція поліції, яка взялася провести незалежні ДНК-тести.

Видання “The Sun”, яке широко відоме завдяки публікаціям про життя зірок, в тому числі досить скандальним і провокаційним, та індустрію розваг, публікуючи кадри із програми, затушувало обличчя неповнолітньої матері.

Як повідомляв ІМІ, 19 жовтня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу “Інтер” через трансляцію передачі “Стосується кожного”, яка може завдати шкоди фізичному, психічному та моральному здоров’ю дітей.

Раніше офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини попросив Нацраду провести перевірку телеканалу “Інтер” щодо дотримання законодавства у зв’язку з показом програми “Стосується кожного”, де було порушено права 12-річної дівчинки.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення подала до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики пропозиції щодо ухвалення нових, жорстких і конкретних законодавчих норм щодо захисту дітей.

Liked the article?
Help us be even more cool!