ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила "Інтеру" позапланову перевірку

19.10.2017, 15:05

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “Інтер” через трансляцію передачі “Стосується кожного”, яка може завдати шкоди фізичному, психічному та моральному здоров’ю дітей. Таке рішення Нацрада ухвалила 19 жовтня під час засідання, повідомляє Укрінформ.

“До Національної ради надійшли звернення від Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини і громадської організації “Детектор медіа” щодо трансляції в ефірі ПрАТ “Телеканал “Інтер” передачі “Стосується кожного”, яка, на думку заявників, порушує вимоги чинного законодавства України”, – зазначив голова Нацради Юрій Артеменко.

За його словами, результати моніторингу засвідчили, що трансляція передачі “Стосується кожного” відбувалась 9 жовтня та 13 жовтня о 18:05, тобто у час, доступний для перегляду неповнолітньою аудиторією.

Це має ознаки порушення вимог закону України “Про телебачення і радіомовлення”. Зокрема, згідно зі статтею 6 цього закону, не допускається використання телерадіоорганізацій для: трансляції програм або їх відеосюжетів, які можуть завдати шкоди фізичному, психічному чи моральному розвитку дітей та підлітків. Відтак, згідно зі статтею 28, ліцензіат не має права розповсюджувати програми і передачі, здатні впливати на нормальний фізичний, розумовий або моральний розвиток дітей та юнацтва, і програми, що містять вбивства, насилля і сцени, звернені до сексуальних інстинктів.

Стаття 62 закону передбачає, що телерадіоорганізації можуть анонсувати та транслювати в ефірі такі передачі лише з 23:00 до 6:00, а також на каналах із обмеженим доступом.

Як повідомляв ІМІ, Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини попросив Національну раду з питань телебачення і радіомовлення провести перевірку телеканалу “Інтер” щодо дотримання законодавства у зв’язку з показом програми “Стосується кожного”, де було порушено права 12-річної дівчинки.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення подала до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики пропозиції щодо ухвалення нових, жорстких і конкретних законодавчих норм щодо захисту дітей.

Liked the article?
Help us be even more cool!