ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бородянський виступає за обмеження російської власності в українських ЗМІ

30.10.2019, 15:09
Фото - "Детектор медіа"
Фото - "Детектор медіа"

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський наголошує, що в Україні необхідно ввести обмеження на володіння громадянами РФ українськими ЗМІ та участь у них російського капіталу. Про це він сказав 30 жовтня під час виступу на Форумі єдності у Маріуполі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми маємо ввести обмеження на володіння засобами масової інформації російськими громадянами або використання російського капіталу для фінансування чи участі у ЗМІ”, - сказав він.

Бородянський також зазначив, що необхідно ввести обов'язкову реєстрацію або ліцензування, залежно від обмеженості ресурсу, для різних видів медіа.

Міністр переконаний, що Україна має захищати свій інформаційний простір.

“Ми вважаємо, що можемо та маємо формувати у міжнародному контексті нові правові моделі, які дають змогу ефективно відрізняти "фейк" від "не фейку", відповідати на виклики гібридної війни, боротися з таким явищем, як "глибинні фейки”, - зазначив він.

Бородянський анонсував введення до юридичного поля “поняття та критеріїв маніпулювання громадською думкою”.

“Ми також по-іншому захищатимемо представників медіа не тільки юридично, а й фінансово”, - додав він.

Як повідомляв ІМІ, Президент України Володимир Зеленський вважає, що кінцевими бенефіціарами українських засобів масової інформації мають бути громадяни України.

У квітні 2019 року в інтерв’ю РБК-Україна Володимир Зеленський заявив, що хотів би максимально шукати західні інвестиції для інвестування в свободу слова.

“Але, в принципі, засоби масової інформації повинні бути максимально вільними. Єдине, я б дуже мріяв, так як ми з вами одного поля ягоди, скажімо так, з однієї ніші, я б дуже мріяв, щоб преса була незалежною економічно, комерційно. Щоб її не можна було проплачувати - статті, видання, програмки на телебаченні. Ми думаємо про це. Думаємо з хлопцями над законопроектом, щоб телебачення було вільне. Щоб вони знаходили не тільки гроші з ринку. Поки ринок у нас слабкий, немає рекламного ринку. Я б хотів максимально шукати західні інвестиції для інвестування в свободу слова”, - сказав він.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!