ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бородянський: Проєкт закону про дезінформацію потребує краш-тесту

21.01.2020, 12:35
Фото – Олександр Медведєв / НВ
Фото – Олександр Медведєв / НВ

Проєкт закону про дезінформацію має ще пройти публічне обговорення. Про це заявив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський в інтерв'ю “Детектору медіа”, повідомляє Укрінформ.

“Цей законопроєкт потребує краш-тесту... І я би хотів, щоб адвокати, юристи разом зі StopFake, з вами (журналістами. – Ред.), з іншими організаціями, які займаються дослідженням дезінформації, і провели цю систему через краш-тест”, – зазначив міністр.

Бородянський зауважив, що законопроєкт розробляли протягом двох місяців інтенсивної щоденної роботи фахові юристи. “Зараз подивимося, як цей законопроєкт буде покращуватися”, – наголосив він.

За словами міністра, у законопроєкті є багато запобіжників, щоб захистити професійного журналіста, якщо він чесно виконує свої обов’язки.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня Міністерство культури, молоді та спорту України виклало на своєму сайті порівняльну таблицю проєкту закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації” і запросило на 28 січня на обговорення цього законопроєкту.

Liked the article?
Help us be even more cool!