ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бородянський повідомив, що над зауваженнями до законопроєкту про дезінформацію вже працюють

31.01.2020, 10:45
Фото – "Детектор медіа"
Фото – "Детектор медіа"

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що від медіаспільноти вже отримано деякі зауваження щодо законопроєкту про дезінформацію, поділено їх на групи й відбувається робота над доопрацюванням законопроєкту.

Про це він розповів в ефірі програми “Зворотний відлік” на телеканалі "UA:Перший", повідомляє Укрінформ.

“Ми хочемо конструктивного діалогу, і ми шукаємо відповіді на питання постійно. Ми провели у вівторок стратегічну сесію з великою кількістю журналістів і медіаспільноти, ми отримали зворотний зв’язок, розбили всі зауваження на групи і зараз працюємо з кожною групою зауважень, а потім повернемося до суспільства, потім переробимо закон (проєкт. – Ред.) зі стейкхолдерами і повернемо його ще раз, покажемо цей закон (проєкт. – Ред.)”, – зазначив Бородянський.

Міністр підкреслив, що нинішній законопроєкт про протидію дезінформації є комплексним і є “конструктом”, який охоплює відповідальність, медіаграмотність, захист прав журналістів тощо.

“Ми пропонуємо діалог, як нам найкраще, яким чином нам захистити наш інформаційний простір”, – підкреслив міністр та додав, що “кількість фейків збільшується в геометричній прогресії”.

Водночас він зауважив, що положення законопроєкту щодо створення так званої Асоціації професійних журналістів спрямоване на те, щоб забезпечувати журналістській спільноті дотримання етичного кодексу.

“Ми створюємо систему, у якій є можливість відділити журналістів, які говорять правду, від журналістів, які не говорять правду. Причому не державою розділити, а самими журналістами”, – підкреслив Бородянський.

Як повідомляв ІМІ, 27 січня представники медійної спільноти та громадських організацій рекомендували Міністерству культури, молоді та спорту утриматися від реєстрації законопроєкту “про дезінформацію” в парламенті.

27 січня Комісія з журналістської етики (КЖЕ) оприлюднила заяву з вимогою до уряду та Міністерства культури, молоді та спорту – зняти з розгляду так званий законопроєкт щодо дезінформації та розпочати процес підготовки законодавчих змін з нуля.

“Репортери без кордонів” вважають законопроєкт про дезінформацію (“Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації”) таким, що може “становити загрозу для свободи преси”.

Liked the article?
Help us be even more cool!