ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Блогера з Полтави, що закликав до повалення влади, засудили до 5 років увʼязнення з іспитовим терміном

02.06.2023, 13:29
Фото - Полтавська хвиля
Фото - Полтавська хвиля

Октябрський районний суд Полтави призначив п'ять років позбавлення волі з іспитовим строком на рік проросійському блогеру Денису Корнєєву, обвинувачений у закликах до насильницької зміна конституційного ладу та зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Таке рішення суд ухвалив 2 червня, повідомляє “Полтавська хвиля” та “Новини Полтавщини”.

За словами адвоката підсудного Максима Пістряка, обвинувачений повністю визнав свою провину та уклав угоду із прокуратурою. 2 травня цю угоду затвердив Октябрський райсуд та призначив Корнєєву 5 років ув’язнення, але від відбування покарання чоловіка звільнили з іспитовим строком — 1 рік.

Також Денис Корнєєв має передати до фонду United24 400 тис. грн на потреби ЗСУ — це одна з умов угоди.

Блогера випустили з-під варти прямо в залі суду.

Корнєєв визнав свою провину та підтвердив, що закликав знищити нардепів, коли його зупинив патруль під час комендантської години. Проте, за його словами це було лише на емоціях, а не насправді.

Крім того, підсудний розповсюджував образливі вислови щодо представників національних меншин у Полтавській області. Блогер публікував подібні дописи на своїх сторінках у Facebook та Instagram. Наразі вони видалені. На суді Корнєєв заявив що це не його відео, інший автор розмістив відео на сторінці Корнєєва.

На питання “чий Крим?”, Корнєєв відповів: “Український”.

Як повідомляв ІМІ, СБУ 10 лютого 2023 року повідомила про підозру блогеру з Полтави, який вів інформаційно-підривну діяльність на користь Росії: ч. 2, ч. 3 ст. 109 (насильницька зміна чи повалення конституційного ладу); ч. 1 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України).

За даними слідства, блогер на власних сторінках у фейсбуку та інстаграмі публічно закликав громадян до насильницького захоплення державної влади та фізичної розправи над вищим військово-політичним керівництвом України. Крім цього, він поширював образливі вислови щодо однієї з національних меншин, що призводило до загострення внутрішньої ситуації в регіоні.

За даними видання “Полтавщина”, мова йде про Дениса Корнєєва, який став відомим у місті після скандалу 2014 року, коли виступив на сцені у футболці з написом “Save Donbass People From Ukrainian Army” (“Врятуйте людей Донбасу від української армії”). Однак тоді правоохоронці не знайшли в цьому ознак сепаратизму. На місцевих виборах у 2020 році Денис Корнєєв балотувався до Полтавської міськради від партії “За Майбутнє”, але не був обраний. У лютому 2021 року він претендував на посаду директора Міського будинку культури, але його кандидатура не пройшла.

16 лютого Октябрський районний суд Полтави взяв під варту проросійського блогера Дениса Корнєєва, якого підозрюють у закликах до захоплення ворогом Києва та фізичного знищення представників влади.

Liked the article?
Help us be even more cool!