ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Блогеру з Полтави повідомили підозру за заклики до захоплення Києва та фізичної розправи

10.02.2023, 18:00
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру блогеру з Полтави, який вів інформаційно-підривну діяльність на користь Росії, повідомляється на сайті СБУ.

За даними слідства, блогер на власних сторінках у фейсбуку та інстаграмі публічно закликав громадян до насильницького захоплення державної влади та фізичної розправи над вищим військово-політичним керівництвом України. 

Крім цього, він поширював образливі вислови щодо однієї з національних меншин, що призводило до загострення внутрішньої ситуації в регіоні.

СБУ зазначає, що ініціювала проведення відповідних експертиз, які “підтвердили факти злочинної діяльності ворожого пропагандиста”.

Під час обшуку за місцем його проживання правоохоронці виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які він використовував для поширення деструктивного контенту.

Фігуранту повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2, ч. 3 ст. 109 (насильницька зміна чи повалення конституційного ладу);
  • ч. 1 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Розв'язується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляє інтернет-видання “Полтавщина”, йдеться про Дениса Корнєєва, який сам повідомив про обшуки СБУ. За даними видання, чоловік став відомим у місті після скандалу 2014 року, коли виступив на сцені у футболці з написом “Save Donbass People From Ukrainian Army” (“Врятуйте людей Донбасу від української армії”). Однак тоді правоохоронці не знайшли в цьому ознак сепаратизму.

На місцевих виборах у 2020 році Денис Корнєєв балотувався до Полтавської міськради від партії “За Майбутнє”, але не був обраний. У лютому 2021 року він претендував на посаду директора Міського будинку культури, але його кандидатура не пройшла.

“Після повномасштабного вторгнення РФ Корнєєв називав загальну мобілізацію незаконною, адже, за його словами, юридично “жодної війни не відбувається”. Також він збирав людей на протести біля “Полтаваобленерго” щодо “незаконних відключень електроенергії”, – пише “Полтавщина”.

Liked the article?
Help us be even more cool!