ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд узяв під варту на два місяці підозрюваного в співпраці з РФ блогера з Полтави

16.02.2023, 18:22
Фото – Полтавщина
Фото – Полтавщина

Октябрський районний суд Полтави взяв під варту проросійського блогера Дениса Корнєєва, якого підозрюють у закликах до захоплення ворогом Києва та фізичного знищення представників влади. Таке рішення суд ухвалив 16 лютого, повідомляє видання “Полтавщина”

На сьогоднішнє судове засідання блогера доставили примусово, оскільки він на нього не з'явився. Хоча зранку він прибув до суду та отримав розписку, на якій згодом залишив напис: “Живий мужчина Денис”, після чого залишив приміщення. Це, зауважує видання, вже друга його неявка на суд щодо обрання міри запобіжного заходу.

Фото – Полтавщина

Під час сьогоднішнього засідання Денис Корнєєв попросив викликати свідків, які б розповіли про його невинуватість. На це суддя Лариса Гольник відповіла, що наразі суд не веде розгляд справи по суті, а лише обирає міру запобіжного заходу, а ця процедура не потребує свідків.

Також Корнєєв заперечив усі звинувачення та заявив, що ніколи не закликав до повалення конституційного ладу, не постив і не викладав нічого, що пов’язане із зазіханням на територіальну цілісність України. За його словами, він, навпаки, підтримує військових та все життя займається благодійністю.

Іншими його аргументами проти взяття його під варту були: наявність хворих батьків, незадовільний стан власного здоров’я (найтяжча форма астми та низка інших хвороб).

Підозрюваний перепросив за ігнорування вчорашнього засідання. Корнєєв пояснив, що переніс астматичний шок, оскільки не мав із собою інгалятора. Саме через це він був змушений покинути суд, викликавши швидку.

Адвокат Дмитро Волков попросив залишити підзахисного на свободі або залишити за ним право внести заставу.

Правоохоронці клопотали про тримання підозрюваного під вартою впродовж 60 днів.

Заслухавши сторони та повернувшись із нарадчої кімнати, суддя Лариса Гольник оголосила рішення – тримання під вартою протягом наступних 60 діб без права внесення застави.

Тож Корнєєв перебуватиме в СІЗО або до пом’якшення запобіжного заходу через апеляцію, або до завершення терміну перебування під вартою, або до остаточного вироку в його справі.

Справу щодо Корнєєва кваліфікували за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2, ч. 3 ст. 109 (насильницька зміна чи повалення конституційного ладу) та ч. 1 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України). Санкції цих статей передбачають максимальне покарання до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України 10 лютого повідомила про підозру блогеру з Полтави, який вів інформаційно-підривну діяльність на користь Росії. За даними слідства, блогер на власних сторінках у фейсбуку та інстаграмі публічно закликав громадян до насильницького захоплення державної влади та фізичної розправи над вищим військово-політичним керівництвом України. Крім цього, він поширював образливі вислови щодо однієї з національних меншин, що призводило до загострення внутрішньої ситуації в регіоні.

За даними видання “Полтавщина”, чоловік став відомим у місті після скандалу 2014 року, коли виступив на сцені у футболці з написом “Save Donbass People From Ukrainian Army” (“Врятуйте людей Донбасу від української армії”). Однак тоді правоохоронці не знайшли в цьому ознак сепаратизму. На місцевих виборах у 2020 році Денис Корнєєв балотувався до Полтавської міськради від партії “За Майбутнє”, але не був обраний. У лютому 2021 року він претендував на посаду директора Міського будинку культури, але його кандидатура не пройшла.

Liked the article?
Help us be even more cool!