ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білий список: вісім медіа, що стали найякіснішими

24.02.2021, 10:02

За результатами нового двоетапного піврічного моніторингу Інститут масової інформації оновив перелік найякісніших українських онлайн-медіа, який називається Білий список.

До нового Білого списку станом на лютий 2021 року ввійшло вісім найякісніших ЗМІ:  Громадське, "Ліга", "Українська правда", Укрінформ, Радіо Свобода, "Дзеркало тижня", “Букви”, Суспільне.

За результатами аналізу, рівень дотримання професійних стандартів на цих ресурсах в середньому становив близько 97,8%. 

У центральній стрічці новин на цих сайтах не виявлено джинси, мови ворожнечі, сексизму, фейків, а також шкідливого контенту. 

Вказані сайти водночас переважно дотримуються прозорості медіавласності на високому рівні. Сайти Громадського, Суспільного, "Ліги", УП, Радіо Свобода також мають детально виписані публічні редполітики. 

На ідею аналізу ІМІ наштовхнули подібні міжнародні ініціативи UnitedforNews, TheJournalismTrustInitiative та команда Internews Network.

Методологія дослідження доступна за посиланням.

Проведення цього дослідження стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проєкт USAID “Медійна програма в Україні”, який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю ГО “Інститут масової інформації” та необов’язково відбиває думку USAID, уряду США та Internews.

Liked the article?
Help us be even more cool!