ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруський пропагандист Григорій Азарьонок пригрозив убивством президентці Єврокомісії

Фото – ctv.by
Фото – ctv.by

Білоруський пропагандист Григорій Азарьонок озвучив погрози вбивством президентці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн. 

Озвучив їх він в ефірі своєї пропагандистської програми "Азаренок. Тайные пружины политики" на державному телеканалі СТВ.

"Європарламент – зібрання лайна, що говорить. Випустив резолюцію, вони нас у викраденні дітей звинувачують. Хочуть арештувати. Як я хочу подивитися, щоб Урсуліха фон дер Ляля корчилася зі шматком безпілотника в горлянці, щоб через цю горлянку хлистала кров і вона дригала своїми брудними кочерижками, благаючи про допомогу. Але Боррель не допоможе, тому що він тоне у власній блювоті й випорожненнях, намагаючись зібрати в себе свої кишки, які йому виріжуть касетні бомби, що розірвалися. Ви нелюдь. Ви тварини. І скільки б ви не пустили невинних дітей на м'ясо заради живої косметики у своїх поганих ритуалах, скільки б ви не продовжували свої нікчемні життя, ви здохнете в страшних муках. Ірода-дітовбивцю жерли черв'яки й глисти живцем. Ви голосно верещатимете, як свині, і вас ніхто не почує, ніхто й ніколи. І мігранти зґвалтують ваші трупи", – йдеться в промові Азарьонка.

Медіааналітик ІМІ Дмитро Баркар вважає, що білоруська пропаганда не має вже аргументів для маніпуляцій, тому вдається до такої мови ненависті.

"Важко коментувати цей спіч у медійній площині, оскільки така концентрація агресії видається криком про допомогу з боку медиків. Втім, якщо це не відверті емоції Азарьонка, а продуманий текст, навмисно переповнений аб'юзивною лексикою та просто брутальною лайкою, тоді це свідчить про ступор, до якого приходить білоруська пропаганда. Якщо більше немає аргументів для маніпуляцій на підтвердження своєї правоти, то лишається лише бризкати брудом. Можливо, це і відгукнеться в душах та умах внутрішньої російської чи білоруської аудиторії, наляканої та озлобленої поразками Путіна і його посіпаки Лукашенка в зовнішній політиці, а також невдачами у війні проти України. Але для України, українців та західної аудиторії, якщо вони натраплять на цей слововилив малопрофесійного пропагандиста Азарьонка, це видаватиметься лише виявом слабкості, невпевненості в собі та в політиці Кремля", – прокоментував медіааналітик.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2023 року білоруський пропагандист Григорій Азарьонок погрожував ракетами Польщі та її прем'єру Матеушу Моравецькому. Про це він також говорив в ефірі пропагандистської програми "Тайные пружины политики".

"Хвора наволоч. Цей бритий павич готується до війни. Вчора він закрив пункт пропуску з Білоруссю. Заявив, що закриє решту. Слухай сюди, кільчасте, якщо хоч одну провокацію надумає ваше пшепанство – ракети "Полонез" та "Іскандер" митницю не проходять, візи їм не потрібні, а пункти пропуску самі перестануть існувати разом з вашим гоноровим урядом", – заявив Азарьонок.

Григорій Азарьонок увійшов до політради новоствореної політичної партії "Белая Русь". Партія позиціює себе як "об'єднання прихильників першого президента Білорусі Олександра Лукашенка, яке прагне зберегти та розвинути його ідеї та принципи побудови суверенної білоруської держави". 

Про основні наративи білоруської пропаганди можна почитати в матеріалі ІМІ – тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!